Coinbase heeft €1,8 miljard aan transactiefees verdiend sinds 2012

Coinbase geldt met ca. 25 miljoen geregistreerde klanten nog steeds als de grootste exchange ter wereld. De cryptobeurs uit San Francisco is sinds 2017 winstgevend, zo maakt CEO Brian Armstrong tijdens de Vanity Fair Summit in Los Angeles bekend.

Coinbase: €1,8 miljard in laatje sinds 2012

Dat bevestigde de 36-jarige topman in een interview met het gelijknamige magazine. Hij liet zich ook wat andere leuke details ontvallen. Zo heeft Coinbase sinds 2012 al bijna $2 miljard (€1,8 miljard, red.) aan transactie fees binnengeharkt. Het cijfer is de bruto omzet voor belastingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We stoppen een groot deel van deze winst weer terug in onze business om nieuwe producten te ontwerpen. Coinbase is een anti-unicorn unicorn, een bedrijf zichzelf continu verbetert’. [/penci_blockquote]

Kritiek

De bedrijfswaarde van Coinbase is geschat op circa $8 miljard. De investeerders zijn onder meer Andreessen Horowitz, Y Combinator en Polychain Capital.

De ruilbeurs kreeg kritiek toen het onlangs haar tarieven voor ‘makers’ en ’takers’ gelijk trok naar 0,5% voor transacties onder de 10.000 dollar. Dit heeft vooral nadelen voor de kleinere beleggers en handelaren.

Coinbase heeft €1,8 miljard aan transactiefees verdiend sinds 2012

Lees ook – Bitcoin & cryptobeurs Coinbase krijgt e-money licentie in Ierland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...