Cryptobeurs Coinhako bevriest bitcoin (BTC) na “hackaanval”

Cryptobeurs Coinhako bevriest bitcoin (BTC) na “hackaanval”

Coinhako heeft bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta tijdelijk bevroren na een “ingenieuze hack”. Onder meer de durfkapitalist en bitcoiner Tim Draper is aandeelhouder in de cryptobeurs uit Singapore. Het versturen van cryptovaluta is – uit voorzorg – tijdelijk niet mogelijk.

Bitcoin exchange gehackt

In eerste instantie is “onderhoud” als reden opgegeven, maar een dag later ging de beurs alsof overstag: er is sprake van een hack. Direct is uit voorzorg alle opnames van crypto bevroren. Het is onbekend of de hackers iets hebben kunnen buitmaken of de wijze waarop ze hebben toegeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een woordvoerder licht op het Telegram kanaal toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘We hebben een ingenieuze en gecoördineerde aanval op Coinhako ontdekt. We nemen hier tegen voorzorgsmaatregelen’.[/penci_blockquote]

Naar verluidt zijn enkele tientallen gebruikers slachtoffer van de aanval. Volgens Coindesk is de zogenaamde “hot” wallet van de exchange niet blootgelegd. Dat betekent dat de aanvallers géén private keys, het wachtwoord naar de cryptovaluta, hebben bemachtigd.

Tim Draper investering

Coinhako, opgericht in 2014, geldt als een van de meest populaire handelsplatformen in Singapore. In oktober 2019 heeft men ook een OTC-desk opgericht voor trades buiten de spotmarkt.

Volgens CEO Yusho Liu zijn alle wachtwoorden van de gebruikers gereset, net zoals de twee-factor authenticatie (2FA). Het storten van cryptovaluta en het opnemen van fiat valuta werkt nog steeds. Ook is het mogelijk om nog te handelen. Slachtoffers van de hack krijgen een schadevergoeding, aldus Liu.

Draper investeerde minstens 100.000 dollar in de exchange, na een accelerator programma bij Boost VC, de de startup kraamkamer van zoon Adam Draper.

Vanaf 1 maart 2020 moet de exchange weer volledig operationeel zijn.

Lees meer over:
Bitcoin hack exchange

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties