Coronavirus: thuiswerken en VR populair, cryptocongressen op losse schroeven

Coinbase en Messari laten hun personeel uit voorzorg thuis werken vanaf deze week. Vanwege het Coronavirus is de Paris Blockchain Week Summit uitgesteld naar december.

Paris Blockchain Week uitgesteld

De week geldt als één van de belangrijkste blockchain evenementen van Frankrijk. De Summit zou plaatsvinden tussen 31 maart en 2 april, maar is nu uitgesteld naar 9 en 10 december.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De organisatie volgt hiermee het protocol van de Franse overheid, bedoeld om (verdere) verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Bevestigde sprekers waren onder meer de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en CEO Changpeng “CZ” Zhao van Binance.

Ook Meltem Demirors, oprichtster van investeringsmaatschappij Coinshares, zou spreken. Ze kondigde afgelopen weekend al aan haar internationale reizen af te zeggen.

Vooralsnog gaat het Crypto Compare event, dat volgende week in Londen plaatsvindt, wél door, zo bevestigt een woordvoerder van Crypto Compare tegenover Bitcoin Magazine NL:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We houden de situatie nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van onze nationale gezondheidsorganisatie (Public Health England). Op dit moment gaat het event door. Zodra de situatie in het Verenigd Koninkrijk escaleert, bekijken we de situatie opnieuw’. [/penci_blockquote]

Ook het event Conference.Exchanges in de Bazel in Amsterdam gaat gewoon door, zo verzekert de organisatie. Op dat evenement spreken onder meer Binance, OKEx en Huobi.

Coinbase en Messari: werk thuis

Eerder deze week hebben cryptobeurs Coinbase en marktbureau Messari hun personeel geadviseerd om thuis te werken. Coinbase heeft zelfs een uitgebreid stappenplan opgetuigd om risico’s met betrekking tot het virus te voorkomen.

In een tweet benadrukt CEO Brian Armstrong dat hij zijn personeel vanaf deze week vanuit huis werkt.

Ryan Selkis, ceo van marktonderzoeker Messari meldt dat hij en zijn mensen voorlopig vanuit huis werken. Zo heeft hij zijn internationale verplichtingen uit de agenda geschrapt. Hij was ook spreker tijdens het congres in Parijs.

Volgens hem is de kans aanwezig dat de Bitcoin 2020 conference, die 27 en 28 maart in San Francisco plaatsvindt, niet doorgaat. Onder meer Nick Szabo, skateboard legende Tony Hawk, Adam Back van Blockstream en ontwikkelaar Peter Todd spreken er.

VR-meetups in opkomst

Een nieuwe trend zijn virtual reality meetups, waarbij men elkaar in VR ontmoet. Onder meer bitcoiner Udi Wertheimer organiseert deze meetups, waar een aantal bekende bitcoiners aan deelnemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoronavirus

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...