Crypto exchange Gemini lijft compliance officer in voor Europese markt

Crypto exchange Gemini lijft compliance officer in voor Europese markt

Gemini heeft Blair Halliday ingelijfd als chief compliance officer, zo meldt de cryptobeurs in een persbericht. De Brit moet Gemini klaarstomen voor de aankomende anti-witwasregeling in Groot-Brittannië en Europa.

Europese richtlijn AMLD5

De Europese richtlijn ‘Anti-Money Laundering Directive (AMLD5)’ is per 10 januari 2020 van kracht. Momenteel moet de Eerste Kamer nog besluiten over het wetsvoorstel van minister Hoekstra van Financiën (CDA). Voor het voorstel lijkt een meerderheid te zijn, ondanks zorgen omtrent privacy en het delen van klantendata tussen exchanges, banken en overheden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze nieuwe wet stelt namelijk een groot aantal eisen aan aanbieders van cryptovaluta en wallets in Nederland.

Gemini en Europa

Halliday was eerder werkzaam als ‘head of compliance’ bij cryptofirma Circle voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Halliday gaat rapporteren aan Julian Sawyer, afkomstig van de Britse internetbank Starling.

Volgens zijn nieuwe baas Sawyer is een ‘significante groei in Europa het doel dit jaar'.

Maar het is nog onduidelijk wanneer de beurs en custodian gaat starten. Om de Nederlandse markt te kunnen betreden is er een registratie nodig bij de Nederlandsche Bank.

Het zijn de gebroeders Cameron en Tyler Winklevoss die Gemini hebben opgericht. Deze tweeling is natuurlijk bekend vanwege hun rechtszaak tegen hun voormalige studiegenoot Mark Zuckerberg.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties