Crypto Inside – Bitcoin herstelt naar 6.500 dollar, maar sluier van onzekerheid boven markt

Na de koersdreun heeft bitcoin zich hersteld en is licht gestegen naar 6.500 dollar. De meeste altcoins staan ook weer in het lichtgroen. Maar het sentiment op de markt blijft zeer onzeker.

Mini-crash

Vooralsnog heeft bitcoin een stevige bodem rond het niveau 6.400 dollar, merken diverse analisten op. Bitcoin begon deze week goed, maar kreeg vanaf woensdagmiddag een dreun in haar gezicht en zakte in korte tijd met 1.000 dollar. Deze week noteert de munt een min van 7 procent. Feitelijk zijn we weer terug op het niveau van 24 augustus, voordat bitcoin weer wat 'schwung' kreeg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De gehele top 5 daalde met dubbele cijfers >>

Crypto Inside - Bitcoin herstelt naar 6.500 dollar, maar sluier van onzekerheid boven markt

Goldman, Shapeshift en Kraken

Aanleiding waren diverse nieuwsberichten. Allereerst zou Goldman Sachs haar tradingdesk voor cryptovaluta afblazen. Wat ook niet hielp: Shapeshift.io integreerde voor haar diensten een KYC-procedure en ruilbeurs Kraken kondigt ontslagen aan. Kraken weerspreekt dit tegen.

Ook Goldman Sachs betitelt de berichtgeving als “nepnieuws”, aldus CFO Martin Chavez tijdens de Techcrunch Disrupt sessie in San Francisco. Daar zei hij tegen verslaggevers: "I never thought I would hear myself use this term but I really have to describe that news as fake news."

Goldman Sachs

Wellicht goed om op te merken dat Goldman Sachs al een actieve positie heeft in de cryptomarkt. Zo fungeert de bank als een intermediair (“clearing-functie”) tussen kopers en verkopers van bitcoin futurecontracten, die worden aangeboden door de derivatenbeurzen CME en CBOE. Ook heeft Goldman als aandeelhouder een vinger in de pap in de koers van betaalprovider Circle, die onder meer een ruilbeurs (Poloniex) en een OTC-desk bestiert.

Circle over toename OTC deals

Bekijk hieronder het interview wat we hadden met Marieke Flament, eindverantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van Circle en wereldwijd de CMO van deze snelgroeiende duizendpoot. Zij ziet juist een toestroom van nieuw geld naar de cryptovalutamarkt de laatste maanden.

Bewaarplicht

Tijdens de World Blockchain Forum in London vertelden diverse insiders aan Bitcoin Magazine NL dat “custody” een veelbesproken onderwerp is. Ook Chavez pleit voor een raamwerk van regels om een bewaarplicht voor cryptovaluta waterdicht te regelen.

Physical bitcoin is something tremendously interesting, and tremendously challenging. From the perspective of custody, we don't yet see an institutional-grade custodial solution for Bitcoin, we're interested in having that exist and it's a long road.

Bitcoin ETF

30 september blijft een belangrijke datum voor de cryptomarkt, wanneer de Amerikaanse toezichthouder SEC een besluit neemt over een aanvraag van CBOE om een “Bitcoin Exchange Traded Fund” te mogen aanbieden. Deze datum moet worden gezien als een ultimatum, praktisch gezien kan een besluit eerder vallen. Bij de SEC zijn 1.300 reacties ingediend door private personen om invloed uit te oefenen op het besluit. Eerdere aanvragen zijn afgewezen, omdat de SEC vreest dat nieuwe financiële instrumenten leidt tot (nog) meer manipulatie van de koers.

Inschrijven nieuwsbrief



By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer