Deribit komt ook met bitcoin (BTC) dagopties op de markt

De Nederlandse optiebeurs Deribit gaat ook bitcoin (BTC) dagopties aanbieden aan handelaren. Het nieuwe product gaat aanstaande maandag 3 februari ‘live’, zo kondigt het bedrijf uit Amsterdam aan.

Bitcoin (BTC) opties

Net zoals een future is een optie een product om te speculeren op een hogere of lagere bitcoin koers. In vakjargon heten het call – en putopties. Bij elk optiecontract is de sluitingsdatum en uitoefenprijs vastgelegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dagopties zijn verhandelbaar op de dag voorafgaand aan de vervaldag (8 uur ’s ochtends UTC). Daarom heeft de optie een initiële levensduur van twee handelsdagen op moment van introductie.

De bitcoin prijs in het contract ligt binnen een 5% range van het zogenaamde at-the-money (ATM) niveau. Bij een ATM ligt de uitoefenprijs (strike price) gelijk aan de spotprijs.

Deribit biedt een interval van 125 dollar aan voor de uitoefenprijs van het contract. De looptijd van de contracten zijn minimaal één dag of maximaal negen maanden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Deze kortlopende contracten zijn bedoeld voor investeerders en handelaren met een korte termijn blik op de markt. Hiermee kunnen ze namelijk inspelen op nieuwsgebeurtenissen. Onze market makers moeten ervoor zorgen dat de prijzen concurrerend zijn’. [/penci_blockquote]

Concurrentie

De onderlinge concurrentie op de crypto derivatenmarkt neemt flink toe de afgelopen maanden. Aanbieders anticiperen op een veronderstelde stroom aan nieuwe speculanten op bitcoin. Concurrerende partijen zijn onder meer Binance-dochter FTX, Bakkt, CME, OKEx en LedgerX.

Deribit is in 2016 gestart door de gebroeders John en Marius Jansen met een keur aan beleggingsproducten (opties, futures en obligaties). Deribit heeft haar bedrijf naar Panama verhuisd vanwege de nieuwe eisen voor cryptobedrijven in de Wwft.

Het is binnen de bitcoin optiemarkt de absolute marktleider met een marktaandeel van bijna 90 procent (zie onderstaande grafiek).

Deribit komt ook met bitcoin (BTC) dagopties op de markt

Bakkt heeft moeite om haar optieproduct aan de man te brengen. CME doet het wat betreft iets beter met meer tractie in de markt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...