Elon Musk verklapt hoeveel Bitcoin (BTC) hij bezit en het is niet veel…

Elon Musk verklapt op Twitter hoeveel Bitcoin (BTC) hij bezit. Spoiler: in vergelijking met zijn geschatte netto vermogen van 40 miljard dollar, is het niet veel…

Elon Musk en Bitcoin (BTC)

De CEO van automaker Tesla deed zijn onthulling in een gesprek met J.K. Rowling, de bekende schrijfster van de Harry Potter-serie, zo meldt Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rowling bracht de Bitcoin community in vervoering door de zin “I don’t understand Bitcoin, please explain it to me”.

Rowling kreeg een lading antwoorden naar zich toe gestuurd, maar was nog niet helemaal overtuigd. Vervolgens reageert Musk in een tweetal tweets.

Musk antwoordde aan Rowling iets opmerkelijks. Bitcoin als ‘internetgeld’ is robuuster dan centrale banken die massaal geld bijdrukken door onder meer staatsobligaties op te kopen en de marktrente te verlagen naar nihil.

Musk verklapt 0.25 BTC aan Bitcoin te bezitten, omgerekend 2.375 dollar tegen de huidige koers.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Betalen op Mars?

Die onthulling leidde tot hilariteit op Twitter bij een aantal prominenten uit de Bitcoin industrie. Zoals Tyler Winklevoss die grapt: hoe ga je dan betalen op Mars? Refererend aan zijn plan om mensen naar de rode planeet te sturen.

Ari Paul, Chief Information Officer bij investeringshuis Block Tower Capital, geeft miljairdair Musk nog een advies: stacking sats.

Ook Jameson Lopp meldde dat Musk nog wat extra moet sparen om Jack Dorsey van Twitter te achterhalen.

Musk mengde zich verder niet meer in de discussie, de bitcoin community met de nodige vraagtekens achterlatend.

Kritiek

Musk geldt absoluut niet als een voorstander of promotor van Bitcoin. Eerder dit jaar uitte de serie-ondernemer kritiek op het protocol.

In een podcast zei hij ‘niet echt vóór of tegen Bitcoin’ te zijn. Hij vond de whitepaper van Bitcoin, geschreven door Satoshi Nakamoto, ‘behoorlijk slim’.

Wel is het protocol te gebruiken voor ‘juridisch twijfelachtige transacties’. Dat is volgens hem dan ook de belangrijkste drempel voor verdere massa-adoptie.

Het is algemeen bekend dat Dogecoin zijn favoriete cryptomunt is, hoewel niet duidelijk is of hij dit serieus meent.

Op Twitter staat Musk bekend om zijn controversiële uitspraken. Het heeft er meerdere malen toe geleid dat het aandeel Tesla een duikvlucht nam op de beurzen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCElon Musk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...