Flashcrash voor Bitcoin (BTC) naar $9.240, altcoins houden het kruit droog

Een nieuwe dag een nieuwe week. Wat is er de afgelopen nacht gebeurd met Bitcoin en de altcoins en wat kunnen we voor de komende dagen allemaal verwachten?

Flashcrash Bitcoin (BTC)

Wie gisterenavond tegen middernacht nog de Bitcointickers bekeek kon zomaar weer helemaal wakker geschrikt. De prijs schoot van $9.550 omlaag naar $9.240. Achteraf bleek het allemaal mee te vallen: het ging om een flashcrash en de prijs corrigeerde zich weer naar het oude niveau. Verder heeft BTC zich erg rustig gehouden. Op moment van schrijven betaal je voor 1 BTC weer zo’n $9.650. De dominantie is met 64,37% nog altijd stabiel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Flashcrash voor Bitcoin (BTC) naar $9.240, altcoins houden het kruit droog

De aanstichter van deze flashcrash waren enkele whales op Binance. Binnen en kort tijdsbestek zorgden zij voor spikes en enorme volumes. De afgelopen dagen/weken is Bitcoin in dubio: na de hevige prijsstijging die begin dit jaar heeft ingezet, komt de boel weer eventjes tot rust.

Altcoins

De altcoins deden het rustig aan. Er is geen enkele coin of token in de top 10 die méér dan 1% stijging ondervond. In de top 100 zijn het (naast enkele nietszeggende projecten) alleen Quant (7,77%) en Nano (6,43%) die wel een significantie groei doormaakten.

Cryptotwitter

Vorige week viel op bitcoinmagazine.nl de term ‘echo bubble’ al. Dit impliceerde het zeer aannemelijk was dat BTC verder de downtrend ingetrokken zou worden. Aan de andere kant zijn er ook positievere cryptotwitteraars: we zitten in een beartrap en dus zal de bullmarkt zich binnenkort weer gaan hervatten. Ronds de $9.100 zal BTC weer zijn support vinden om de weg omhoog dan weer verder in te zetten.

Het is maandag en dus kunnen we ook stellen dat we weer een week achter de rug hebben. Er is weer een nieuwe weekly candle gesloten en dit is er eentje die opnieuw de EMA12 testte. Chronis Trading ziet een dalend volume en verwacht niet dat deze testlijn gehouden zal blijven worden. Op een langere tijdsframe zet hij Bitcoin verder omlaag gaan. “Het dalende volume in combinatie met een lower low is opmerkelijk te noemen.”

Afgelopen zaterdag kon je ook lezen over de Amerikaanse belastingdienst die duizenden cryptohandelaren een brief toestuurde. Ze werden daarmee gewaarschuwd voor belastingontduiking. Op moment van schrijven was er nog geen inzicht in de brief, maar duiken er verschillende foto’s van deze brief op.