Fonds George Soros van plan om in cryptovaluta’s te handelen

Adam Fisher, hoofd macro investeringen bij het persoonlijke investeringsfonds van miljardair George Soros, heeft interne goedkeuring gekregen om in cryptovaluta’s te gaan handelen.

Dit terwijl George Soros in januari tijdens een speech op het World Economic Forum (WEF) in Davos nog aangaf dat cryptovaluta een typische bubbel is. Zoals zovelen gaf hij daarna aan dat de blockchaintechnologie wel zeker positieve toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Een veelgehoord argument om maar verre van de cryptovaluta te blijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overstock.com

Sowieso opvallend aangezien hij vorig jaar met zijn fonds al geïnvesteerd was in Overstock.com, een bedrijf dat in cryptovaluta’s zit.

Eind vierde kwartaal was het zelfs zo dat het de op twee na grootste aandeelhouder was in het bedrijf, met bijna 2,5 miljoen stuks aandelen. Dat was toentertijd meer dan 150 miljoen dollar waard.

Aandelen Overstock.com waren vorig jaar liefst 200 procent gestegen, nadat het aan had gekondigd in crypto’s te gaan. Eigenlijk betreft het een e-commerce bedrijf, maar CEO Patrick Byrne is zo gecharmeerd van bitcoin dat het sinds 2014 al mogelijk is om met bitcoin te betalen bij het bedrijf.

In maart liet Overstock.com weten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar voorgestelde ICO onderzoekt. Aandelen Overstock.com zijn sindsdien met 40 procent in waarde gedaald.

Soros Fund en andere miljardairs

Nu zal het 26 miljard dollar grote fonds van de 87-jarige Soros dus ook direct in crypto’s gaan investeren. Wellicht omdat zij op tijd wat geld uit Overstock.com heeft kunnen halen. Dat soort informatie is altijd pas enkele maanden later voorhanden.

Ook andere fondsmanagers zijn richting crypto’s aan het kijken. John Burbank is van plan 150 miljoen dollar op te halen om in twee cryptofondsen te investeren. Zijn Passport Capital kende in januari de opstart.

Miljardair Alan Howard heeft zijn eigen geld aan het werk gezet, dus los van zijn onderneming, in cryptovaluta’s en is van plan nog meer te investeren in crypto’s en projecten die gebruik maken van de blockchaintechnologie.

Bron: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief