Glazen bol incoming! “Deze zes cryptocurrencies zetten bitcoin terug in stierstand”

Het is het begin van het jaar en de traditie wil dat cryptomedia de nodige voorspellingen en glazen boltheoritici euh..technisch analisten aan het woord laten: welke cryptovaluta gaan het maken in 2019?

“Deze zes cryptovaluta zetten bitcoin in stierstand”

Ook de blog Zycrypto doet een duit in de zak met een zestal cryptovaluta die volgens hen zelfs een volgende bullrun gaan ontketenen. Een aardig lijstje in onze ogen. We zetten ze even één op één rij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

De koers van bitcoin beweegt de afgelopen week tussen de 3.600 en 3.700 dollar. Hoogste punt van BTC afgelopen maand lag nog voor de Kerst met een koers van 4.370 dollar. Vaak is BTC dominant voor de koersbewegingen op de cryptomarkt. Niettemin liggen er ook kansen in de altcoinmarkt. Bedrijven of projecten die partnership na partnership aan elkaar rijgen en die technologie maken die steeds meer gebruikt wordt. Meer gebruik leidt niet per definitie tot een hogere koers, maar het kan wel voor de lange termijn een interessante belegging zijn (disclaimer: dit is geen financieel advies!).

In willekeurige volgorde:

1. Ripple (XRP)

Ripple wordt gehaat en geliefd, maar blijft als munt erg in trek bij de belegger. Opvallend was de relatief stabiele koers van XRP nadat de markt medio november vorig jaar een mini-crash beleefde. Elke week stromen er ook berichten binnen dat de technologie van Ripple, xCurrent en xRapid, door steeds meer banken en financiele instellingen gebruikt wordt. Naar eigen zeggen zijn dit inmiddels meer dan 200 deals. Ceo Brad Garlinghouse klopte zich onlangs op de borst: “We gaan SWIFT uitdagen als internationale betaalprovider”

Bitcoin Magazine NL sprake met de Chief Cryptographer van Ripple David Schwartz >>

2. Ethereum (ETH)

Toch wel de top 5 munt die in 2018 de meeste klappen heeft opgevangen met een min van 90 procent. Veel ICO’s dumpen hun ether om financiële gaten te dichten en dat deed de koers geen goed. Ether was ooit 1.400 dollar waard, weet u nog? In december had het moeit om boven de 100 dollar te blijven en medio januari is de koers nog verre van hersteld. Dat een belangrijke netwerkupgrade (Constantinople) 24 uur van te voren wordt afgeblazen, wekt weinig vertrouwen op de korte termijn. Anderzijds heeft ethereum de grootste ontwikkelaarscommunity en bouwen honderden projecten op het netwerk. De smartcontracttechnologie blijft relevant, wat de koers van ether ook doet. Daardoor blijkt ethereum, hoewel het wellicht een lastig jaar wordt, wel een vaste waarde in menig portfolio.

Bitcoin Magazine NL sprak met één van de lead ontwikkelaars bij ethereum, Nick Johnson (video) >>

3. Tron (TRX)

Ook hier geldt: love or hate. Justin Sun is een briljant marketeer, dat voorop gesteld. Tron heeft in korte tijd genesteld in de top 10. Op dit moment voert het zelfs de lijsten van Dappradar aan, doordat steeds meer mensen (voornamelijk Aziaten) Tron-dapps gaan spelen. Het team weet als geen ander dat een platform gebruikt moet worden om waarde te krijgen. Door de overname van Bittorrent kocht men feitelijk ook 130 miljoen gebruikers, een slimme zet. De vraag is welke functie en meerwaarde de Bittorrent token, de eerste TRC10 token, gaat krijgen. Kan nog allerlei kanten op.

4. Cardano (ADA)

Cardano is dé belofte. Voor velen een favoriete altcoin. In 2018 de meeste actieve community op Github, wat maar aantoont wat er mogelijk allemaal nog zit aan te komen van dit proof-of-stake platform, ook wel blockchain 3.0 genoemd. Charles Hoskinson trad in de tweede helft van 2018 steeds meer naar buiten op events, vaak een teken dat Cardano ook naarstig op zoek is naar projecten die op hun netwerk willen gaan bouwen. Iets waar bijvoorbeeld ethereum en ook een EOS nog een fikse voorsprong heeft.

5. IOTA

Geen blockchain, maar een tangle, zeg maar een kluwen van transacties in plaats van de bloktransacties. Voordeel is dat IOTA geen gebruik hoeft te maken van miners, waardoor het veel energiezuiniger is dan bitcoin. De governance is daarentegen centraal geregeld via een coördinator die de transacties coördineert en goedkeurt. Op termijn wil IOTA van die coördinator af. In Nederland zijn er ook een aantal bedrijven, zoals energiebedrijf Enexis, die een pilot draaien met IOTA, om bijvoorbeeld transacties bij laadpalen in goede banen te leiden.

We spraken onlangs met Harm van den Brink van Enexis en ElaadNL over hun project met IOTA >>

6. Maker (MKR)

Maker (MKR) is een van de meest stabiele altcoins van 2018 gebleken. Niet te verwarren met de DAI-token, de stablecoin die Maker DAO maakt. Maker wordt als token gebruikt in de decentrale autonome organisatie (DAO) die Maker DOA is. De functie ervan: je betaalt jaarlijkse een tarief in MKR om van DAI gebruik te maken. Maker kan profiteren van de enorme ‘boom’ (en de onvermijdelijke ‘bust’) die we in 2019 mogen verwachten van stablecoins.

Bitcoin Magazine NL sprak met Rune Christensen, ceo en oprichter van Maker DAO >>

Stablecoins zijn hét antwoord op de marktvolatiliteit die de cryptomarkt kenmerkt. Willen bedrijven, denk aan een decentrale Uber, een cryptomunt introduceren, dan kan een stablecoin uitkomst bieden. Zie bijvoorbeeld ook de plannen die Facebook heeft in India met Whatsapp als betaalplatform. Daarvoor wordt ook een stablecoin ingezet.

Bron: Zycrypto

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer