Global X uit de race voor een extra Amerikaanse bitcoin spot ETF

2645 totale weergaven
Bitcoin bearish

De Chicago Board Options Exchange (Cboe) heeft officieel de aanvraag voor een voorgestelde indiening van Global X ingetrokken. De in New York gevestigde aanbieder van exchange traded funds (ETF’s) valt daarmee af in de race voor hun eigen bitcoinfonds.

Je zou kunnen zeggen dat ze dat begin deze maand al deden. Op 10 januari werden elf bitcoin ETF-aanvragen goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Global X zat hier toen níet tussen.

De SEC bevestigde dinsdag via een persbericht dat Cboe BZX de aanvraag voor notering en verhandeling van aandelen van de Global X Bitcoin Trust had ingetrokken. Interessant genoeg werd de aanvraag voor het eerst ingediend in augustus 2023.

De toezichthouder merkte op dat zij de deadline voor het definitieve besluit twee keer had verlengd. De eerste keer in september en vervolgens in november. Ze voegen er nu aan toe dat Cboe officieel had besloten om zijn aanvraag voor de Global X Bitcoin Trust tegen 26 januari in te trekken.

Bloomberg-analist James Seyffart deelt op X dat hij niet raar opkijkt van het besluit van Cboe en Global X.

“Dit is niet verrassend omdat we al sinds begin december wisten dat ze uit de race waren, maar nu is het officieel.”

De SEC keurde spot BTC ETF-aanvragen van onder meer BlackRock, Grayscale, Bitwise, Fidelity en ARK Invest goed.  Tot slot is wel bekend dat de Amerikaanse beurzen, zoals de Cboe en Nasdaq, van plan zijn beleggers toegang te bieden tot optiehandel in de onlangs goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF