Goedemorgen Bitcoin: Centrale bank VS speelt BTC in de kaart

Goedemorgen Bitcoin: Centrale bank VS speelt BTC in de kaart

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Aandelenkoers MicroStrategy stijgt na aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin

Het Amerikaanse MicroStrategy heeft inmiddels meer dan 38.000 bitcoin in kas. En dat doet het bedrijf goed: de aandelenkoers stijgt na de bitcoin aankopen verder door.

Investeren in Bitcoin kun je om allerlei verschillende redenen doen. Het monetair beleid van bitcoin biedt duidelijkheid en zekerheid, dat maakt het geschikt als vluchtroute uit bijvoorbeeld de dollar.

Voordat je bitcoin ziet als vluchtroute uit het huidige financiële systeem is het wel zaak om eerst vertrouwen te hebben of te krijgen in het netwerk en de valuta.

Een van de beste recente voorbeelden daarvan is Michael Saylor, directeur van MicroStrategy: De CEO voorspelde dood van Bitcoin in 2013 en anno 2020 koopt zijn dus bedrijf voor miljoenen aan bitcoin.

Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ.

Speelt Federal Reserve Bitcoin in de kaart? Rente rond 0% tot 2023

De Federal Reserve maakt bekend dat het rentetarieven tot 2023 in de buurt van 0% blijft. Het is geen verrassend beleid en tegelijkertijd niet perse slecht is voor Bitcoin. Hoewel een reactie op de markten voorlopig uitblijft.

De Federal Reserve Board of Governors beraadde zich woensdag over de manier waarop ze de inflatie kunnen laten stijgen. Vanuit de centrale bank gezien ligt de sleutel in centraal gestuurd beleid zonder inmenging van de markt.

‘Sparen met Bitcoin sinds 2018 in de lift, speculatie neemt juist af’

Het sparen van Bitcoin neemt in populariteit toe en dat gaat ten koste van speculatie op de Bitcoin markt. Dat is één van de conclusies van een marktrapport ‘Valuing Bitcoin’ van vermogensbeheerder Grayscale.

Zijn er parallellen te trekken met 2016, het jaar vóórdat de hype van 2017 losbarstte en de koers door de $20.000 ging?

Hup Bitcoin #52 met Bitcoin Meester over hun registratie bij de DNB

In deze kersverse aflevering van Hup Bitcoin praten we met niemand minder dan Christiaan Jimmink. Hij is marketing manager van Bitcoin Meester, één van de grotere Bitcoin brokers van Nederland.

Onder meer de ontwikkelingen op de Nederlandse Bitcoin – en cryptomarkt in Nederland komen aan bod.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties