Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC prijs van $400.000 na in elkaar storten dollar’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Max Keiser: ‘Bitcoin prijs van $400.000 na ineenstorting dollar’

Bitcoiner en show host Max Keiser weet het zeker: bitcoin gaat pas echt knallen als de dollar valt: ”Je kunt beter een paar maanden te vroeg zijn dan een dag te laat.”

Keiser ziet de Amerikaanse dollar uiteindelijk vallen door het huidige monetaire beleid.

‘Bitcoin en privacy zullen uiteindelijk overwinning afdwingen’, aldus Alex Gladstein

Alex Gladstein is de Chief Strategy Officer van de Human Rights Foundation (HRF) en is er van overtuigd dat bitcoin en privacy tools het gaan winnen van het huidige financiële systeem. Niet voor niets heeft de HRF een bitcoinfonds opgericht om ontwikkelaars financieel te steunen.

Zij zien in bitcoin een belangrijke tool om het recht op vrijheid van betaling te handhaven (of terug te pakken).

‘Bitcoin is ander soort fiat geld’ volgens economen Federal Reserve

De Amerikaanse centrale bank noemt bitcoin een ander soort fiat geld. De Federal Reserve kan ook weinig anders zeggen: bitcoin is een directe aanval op banken en hun monetaire beleid. Bij bitcoin is er geen centrale organisatie die de boel runt.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...