Japanse telecomreus LINE sluit Bitbox, start nieuwe beurs in Amerika

Japanse telecomreus LINE sluit Bitbox, start nieuwe beurs in Amerika

De Japanse telecomreus LINE sluit bitcoin beurs Bitbox uit Singapore. Met het merk Bitfront start LINE een nieuw avontuur op de Amerikaanse markt.

Bitbox sluit, Bitfont opent

LINE is misschien in Nederland een vrij onbekende naam, in Japan is het een household naam voor (mobiele) telefonie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder de naam LVC Corporation bouwt de firma haar buitenlandse crypto activiteiten uit. De nieuwe exchange Bitfront valt onder dochtermaatschappij LVC USA. Om in Amerika te kunnen opereren, heeft men een vergunning bemachtigd bij toezichthouder FinCEN.

De exchange start met een vijftal cryptovaluta, waaronder bitcoin (BTC), die klanten met dollars kunnen aanschaffen. De uitbreiding naar de VS is onderdeel van een wereldwijde strategie, zo meldt The Block.

186 miljoen klanten

LINE claimt wereldwijd ruim 186 miljoen maandelijkse klanten te hebben voor haar (mobiele) telefonie. Met name in thuisland Japan en de Oost-Azië zijn ze een 'household name'.

Met de cryptoexchange Bitmax, niet te verwarren met BitMEX, heeft LINE in Japan één van de grootste exchanges onder haar paraplu. Momenteel zijn er - ook in de VS - een groot aantal exchanges actief, waardoor de concurrentie groot is.

Het plan is om voor Bitfront 'genoeg liquiditeit en een kleine bid-ask spread' te realiseren, zodat deze aantrekkelijk is voor handeleren en 'hodlers'.

Lees meer over:
cryptobeurs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties