Kans goedkeuring Bitcoin ETF steeds groter

Zoals vorige week al duidelijk werd is een van de vier leden van de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond, het niet eens met de blokkering van de introductie van een Bitcoin ETF.

Winklevoss Bitcoin ETF

Naast voorzitter Jay Clayton, die niet per se tegen cryptovaluta is maar wel een zeer kritische blik erop nahoudt, zijn er nog drie commissarissen binnen de SEC-gelederen. Zij bepalen gezamenlijk of een bepaald financieel product doorgang krijgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week werd de Winklevoss Bitcoin ETF afgekeurd door de commissie, maar commissaris Hester Peirce was het niet eens met de anderen. Tegenover CNBC geeft ze aan waarom het een slecht besluit is geweest om de voorgestelde ETF van de gebroeders Winklevoss niet toe te laten tot de markt. (Vanaf 20e minuut)

Hester Peirce

Hester Peirce is pas in januari dit jaar aangetreden als commissielid. Ze geeft aan geen bitcoin te bezitten aangezien dat lastig te combineren is met haar rol als commissaris maar wel geeft ze te kennen een groot fan te zijn van innovatie.

Pierce: “I think we have an important role to play telling the United States and the world that our capital markets are open to innovation. And that’s what sort of drove my dissent last week and what really drove me to come back to the agency as a commissioner. I’m a big fan of innovation and I think that there’s a lot of interesting momentum in this space to solve problems that have been around for a long time […] that can be solved by Bitcoin, cryptocurrencies and blockchain”

Als het aan haar lag, hadden de broers dus groen licht gekregen. Peirce stelt dat de SEC haar besluit heeft genomen op basis van percepties over de manipulatie van de bitcoinprijs, een zorg waarvan zij zegt dat de SEC niet bevoegd is om over te oordelen.

VanEck Bitcoin ETF

Overigens is er nog steeds niets aan de hand. Er zijn meerdere aanvragen voor een Bitcoin ETF, waarvan die van VanEck de belangrijkste is. VanEck is een van de meest gevestigde namen om een ETF uit te geven en maakt dan ook een grotere kans bij de SEC om daadwerkelijk een Bitcoin ETF op de markt te mogen zetten. Juist omdat het zo’n gevestigde en betrouwbare partij is.

Micheal Sonneshein, Managing Director van Grayscale Investments, gaf over de mogelijkheid tot goedkeuring van een Bitcoin ETF aan dat, mocht dit zo, het een significante impact zal hebben op de koersen.

Half augustus (16) weten we meer aangaande beslissing van de SEC om een Bitcoin ETF het levenslicht te laten zien. Iets wat uiteindelijk positief mag heten voor de cryptospace in zijn algemeenheid en de cryptokoersen specifiek. Hoe dan ook lijkt het erop dat, met een van de vier SEC leden die er een bijzondere pro-bitcoin mening op nahoudt, de kans steeds groter wordt.

Bron: Bitcoinist, AMB Crypto

Foto: Flickr / goodegg0843

Inschrijven nieuwsbrief