‘Bitcoin Lightning Network nodes kwetsbaar vanwege veiligheidslek’

Het experimentele Lightning Network (LN), bedoeld als schaalbaarheidsoplossing voor de bitcoin basislaag, blijkt op veiligheidsgebied kwetsbaar. Dat meldt Rusty Russell, een softwareprogrammeur en bitcoin coder uit Australië na eigen onderzoek op Twitter en in een aparte mailing list.

Bitcoin opschalen

Russell meldt dat ‘diverse projecten op LN die risico lopen hun fondsen te verliezen’. Weliswaar bleef hij het bij deze korte mededeling, waarbij verdere details de komende maand vrijkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om problemen te voorkomen, adviseert hij om de volgende nodes op het LN te updaten:

– Common vulnerabilities and exposures (CVE) -2019-12998 c-lightning < 0.7.1
– CVE-2019-12999 lnd < 0.7
– CVE-2019-13000 eclair <= 0.3

Onder meer Jameson Lopp, bekend als CTO bij Casa, neemt het advies over.

Lightning Network

Het Lightning Network is gestart in februari 2015 en inmiddels bouwen circa vijftig firma’s aan het uitdijende netwerk zoals bijvoorbeeld Casa, OpenNode en Thor, zo blijkt uit onderzoek van The Block Crypto.

Ze hebben een mooi overzichtje gemaakt van initiatieven op het netwerk.

'Bitcoin Lightning Network nodes kwetsbaar vanwege veiligheidslek'

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...