Miljardair wilt 25% van voorraad aan bitcoin (BTC) kopen

Bitcoin (BTC) raakt als één van de best renderende assets van 2019 ook steeds meer in zwang als belegging. Ondanks de dip van de afgelopen 24 uur is BTC het afgelopen kwartaal met 117% gestegen. De stijging is grotendeels toegeschreven aan de stijgende belangstelling van institutionele beleggers en de steeds groter wordende adoptie.

Bitcoin adoptie

In 2019 wordt het aantal institutionele platforms opgezet met Fidelity en Bakkt van de Intercontinental Exchange. Daarnaast lijkt ook de activiteit van de grotere, slapende ‘whales’ weer toegenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bestaande partijen zoals Coinbase, Kraken, Bitstamp en bijvoorbeeld Gemini, eigendom van de Winklevoss tweelingbroers breiden hun dienstenpakket uit. Zo is Kraken met het aanbieden van futures begonnen.

Doelgroepen zijn voormalige family offines, high net individuals en institutionele beleggers zoals hedgefonden en pensioenfondsen. Maar ook goede doelen en universiteiten zoals Harvard zijn actief in de cryptomarkt.

Vaak is het aan het combinatie van een belang nemen in een blockchainbedrijf én investeren in liquide assets zoals bitcoin en wellicht ethereum. Altcoins passen meestal nog niet in hun scope.

Over-the-counter deals

Naast deze financiële dienstverleners zijn er wereldwijd ook veel andere OTC-markten (over-the-counter) die de uitwisseling van fiat geld en cryptocurrency, met name Bitcoin, mogelijk maken. Sommige hiervan zijn populair bij whales en grote beleggers.

Ver weg van de onpersoonlijke wereld van online bitcoin- en cryptobeurzen, kopen miljardairs bitcoin via de firma Dadiani, gevestigd in het dure Mayfair in West-Londen. De dienst lijkt aan populariteit te winnen, zo meldt Cointelegraph.

Miljonairs slaan in

Het Dadiani-syndicaat profileert als een investeringsplatform voor het maximaliseren van digitale activa. Het schijnt dat ze een opdracht hebben gekregen van anonieme koper om 25% van het totale Bitcoin aanbod binnen te harken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dadiani syndicaat”]Een van onze klanten benaderde ons en heeft interesse in 25% van alle bitcoin die momenteel circuleert. De huidige circulatie is 17,7 miljoen stuks. Er zijn een aantal entiteiten die de markt willen domineren.[/penci_blockquote]

De totale waarde is ongeveer een verbluffende $38 miljard op basis van de huidige prijs. Er zullen meerdere verkopers nodig zijn om de bestelling uit te voeren, en dan is nog steeds bijna onmogelijk.

De totale hoeveelheid Bitcoin is ca. 4,43 miljoen stuks. Niettemin heeft Dadiani haar werknemers opgedragen om marktonderzoek te doen naar de haalbaarheid ervan.

Dadiani beweert een consortium van verkopers te hebben opgebouwd over de hele wereld die ‘grote’ hoeveelheden bitcoin hebben.

De beleggers zijn – naar verluidt- getoetst aan de voorschriften tegen het witwassen van geld. Als een poging tot 25% niet kan worden nagekomen, wil Dadiani nog een regeling treffen met bijvoorbeeld mining pools. Het is onduidelijk wat daarvan de slaagkans is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcrypto