Telegram haalt 1,7 miljard dollar op, nog voor de officiële ICO

De van oorsprong Russische chatapp Telegram heeft met succes nog eens 850 miljoen dollar opgehaald in een tweede investeringsronde met haar crypto-token gram. Daarmee komt het bedrag dat Telegram al ophaalde uit op 1,7 miljard dollar. En dat nog voordat zij haar ICO zal lanceren.

Drie investeringsrondes

Volgens een openbaar gemaakt formulier van de Amerikaanse beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC), heeft Telegram-oprichter Pavel Durov 850 miljoen dollar opgehaald bij 94 investeerders. In een eerdere ronde haalde het bedrijf ook al 850 miljoen dollar op bij 81 investeerders. Nu zou er nog een derde investeringsronde aankomen om wederom 850 miljoen dollar op te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grootste ICO ooit

Eind februari werd al duidelijk dat het bedrijf gaat voor de grootste ICO ooit. Hoogstwaarschijnlijk komt er dus nog een derde investeringsronde, waarbij het bedrijf in totaal 2,55 miljard dollar op wil halen. In vergelijking, op het moment komt dat ongeveer overeen met de marktwaarde van cryptovaluta Dash, die op een dertiende plaats staat gekeken naar marktkapitalisatie. De 34-jarige miljardair Durov, woonachtig in Dubai, gaf al eerder aan een soort van bitcoin HODL-strategie te hanteren. Hij zal zijn bedrijf nooit verkopen.

Durov: “Even for $20 billion, it’s not for sale. That’s a lifetime guarantee”

Met stip in de top vijf

De investeerders die in de eerste ronde hebben ingelegd betaalden 37 cent per token. Volgens de New York Times betaalden investeerders in de tweede ronde nu 1,33 dollar per gram. Daarmee zou haar totaalwaarde neerkomen op zeker 6,6 miljard dollar en zou het een grotere cryptovaluta betreffen dan litecoin, dat op het moment de op vier na grootste cryptovaluta is. De fondsen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van het Telegram Open Network (TON), een gedecentraliseerde blockchainoplossing dat meerdere facetten van digitale communicatie zal gaan decentraliseren.

Bronnen: SEC, Coindesk, New York Times, Bloomberg

Foto: Flickr / TechCrunch

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
ICOprivacyRuslandTelegram