Bitcoin koers dreigt onder $60.000 te zakken door afnemende vraag

3327 totale weergaven
koers prijs daling

Bitcoin maakt analisten nerveus nu de steun van $69.000 opnieuw niet standhoudt, maar een BTC prijsommekeer blijft wel op de radar staan. Wat zeggen de analisten?

Bitcoin prijs actie onder $69.000

Bitcoin is onder de $68.000 gezakt tijdens de Aziatische handelsuren van 11 juni, terwijl analisten waarschuwen voor verdere BTC-prijsdalingen. Het laagste punt op de Bitstamp grafiek is $66.696 door een wick naar beneden. Door het gebrek aan support op het belangrijke niveau van $69.000, slaagden de bitcoin bulls er niet in om een fikse daling door dunne liquiditeit in het orderboeken te voorkomen.

Keith Alan, medeoprichter van de handelsbron Material Indicators, had de dag ervoor al gewaarschuwd dat er onvoldoende biedingen (bids) in de orderboeken een signaal is voor een zwakke bitcoin prijs.

“Natuurlijk hebben we hier wat trapsgewijze support van biedingen, maar er is geen zware, zware concentratie ervan. En echt, de vraag is eigenlijk tot $60.000 niet eens sterk als ik helemaal eerlijk ben,” zegt hij in de onderstaande update op Youtube.

De onderstaande grafiek toont de liquiditeit van het orderboek voor het BTC/USDT-paar op de grootste wereldwijde crypto-uitwisseling, Binance.

In een daaropvolgende post op X merkt Material Indicators op dat met de laatste daling, Bitcoin formeel $69.000 als support heeft afgewezen. Want ook een belangrijke korte termijn technische indicator, het 21-daags voortschrijdend gemiddelde, is opgegeven. Hij zegt:

“De steun op het 21-daags voortschrijdend gemiddelde en de R/S-flip op $69K zijn beide ongeldig verklaard. Deze beweging is nog niet voorbij. In feite verwacht ik dat deze moordende walvisgames doorgaan tot en met de opmerkingen van Federal Reserve voorzitter Jeremo Powell op woensdag en economische rapporten op donderdag.”

Macrocijfers

De belangrijkste potentiële volatiliteitsfactoren voor Bitcoin en crypto-prijsacties deze week zijn de macro-economische gegevens van de Verenigde Staten. Het gaat om de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI). Die zijn bepalend voor het rentebesluit van de Federal Reserve en de toon die Powell in zijn persconferentie aanslaat.

“Tot nu toe was CPI/PPI rond de hoogtepunten van dit bereik & resulteerde FOMC in lokale dieptepunten,” vervolgt de populaire handelaar Skew over het onderwerp.

In zijn eigen marktanalyse suggereert medehandelaar en commentator Credible Crypto ondertussen dat het resultaat van de neerwaartse beweging mogelijk niet zo radicaal is. Hij gelooft niet in een daling naar $60.000. Hij ziet dat er og wel degelijk vraag is in de markt naar bitcoin.

“We blijven spotkopers zien bij elke neerwaartse beweging, zelfs op kortere tijdframes,” zo vat hij zijn conclusie samen op X. Hij zegt ook dat de bovenliggende verkooporders (asks) op $72.000 “onmiddellijk zijn ingetrokken” zodra Bitcoin begon om te keren.

“Wat zijn de kansen dat we het dieptepunt van de range en 62-65k voorblijven en gewoon van hieruit omkeren? Ik denk dat ze behoorlijk zijn,” concludeert hij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...