Winklevoss-tweeling doneert $1 miljoen aan Bitcoin om Elizabeth Warren buitenspel te zetten

890 totale weergaven
bitcoin BTC

De Winklevoss-tweeling doneert $1 miljoen aan bitcoin aan de campagne van John Deaton, met als doel senator Elizabeth Warren, een belangrijke criticus van cryptocurrency’s, buitenspel te zetten.

Donatie van $1 miljoen aan bitcoin

De Winklevoss-tweeling, Tyler en Cameron, heeft een opmerkelijke politieke donatie gedaan. Ze hebben $1 miljoen aan Bitcoin gegeven aan de Republikeinse kandidaat John Deaton. Dat is de tegenkandidaat in de Amerikaanse staat Massachusetts van senator Elizabeth Warren. Elk van de broers doneerde $500.000 in bitcoin, waarmee ze het verzet van Deaton tegen Warren steunen.

Tyler Winklevoss bekritiseert senator Warren en noemde haar de “openbare vijand nummer één.” van de crypto-industrie. Volgens hem is Warren de belangrijkste kracht achter het strenge standpunt van de regering-Biden over cryptocurrency’s. Er lopen al langer spanningen tussen Warren en de crypto-gemeenschap, die haar als een belangrijke tegenstander beschouwt.

Volgens Cameron Winklevoss is Deaton “pro-bitcoin” en “pro-crypto.” De steun van de broers, bekend van de cryptobeurs Gemini, maakt deel uit van een bredere inspanning van de crypto-gemeenschap om kandidaten te steunen die digitale activa gunstig gezind zijn en zich verzetten tegen strenge regelgeving.

Ripple Labs

Ripple Labs heeft ook $1 miljoen gedoneerd aan een nieuwe super politieke actiecommissie (PAC) ter ondersteuning van Deatons campagne. Deze financiële steun toont het belang van deze Senaatsrace voor de crypto-industrie. Het doel van de PAC is om Deatons kansen te vergroten om senator Warren, een uitgesproken criticus van digitale activa, te verslaan.

John Deaton accepteert cryptodonaties op zijn campagnewebsite, wat in lijn is met zijn steun voor digitale valuta en aantrekkelijk is voor crypto-enthousiastelingen die gunstige regelgeving nastreven.

De Winklevoss-tweeling heeft een geschiedenis van politieke donaties. Vorige maand steunden ze voormalig president Donald Trump en gaven in totaal $2 miljoen aan zijn campagne voor de Republikeinse presidentsnominatie. Ze doneerden ook elk $250.000 aan een pro-Trump super PAC. Deze donaties tonen hun voortdurende betrokkenheid bij de politiek en hun steun voor kandidaten die hun crypto-standpunten delen.

Voormalig president Trump is op te vatten als een pro-crypto presidentskandidaat, ondanks zijn eerdere kritiek op digitale activa. Deze verschuiving heeft hem steun opgeleverd van belangrijke figuren in de crypto-gemeenschap, waaronder de Winklevoss-tweeling. Deze verandering toont het groeiende belang van cryptocurrency als een politiek issue.

Senaatsrace

De Senaatsrace in Massachusetts tussen Deaton en senator Warren heeft grote implicaties voor de regulering van cryptocurrency in de VS. Warrens oproep tot strengere regelgeving heeft haar tot een doelwit gemaakt voor de crypto-gemeenschap, terwijl Deatons pro-crypto houding direct haar beleid uitdaagt.

Steun van bekende crypto-voorstanders zoals de Winklevoss-tweeling en grote bijdragen van groepen zoals Ripple Labs benadrukken de hoge inzet van deze verkiezing. Het resultaat zou de richting van crypto-regulering en het bredere financiële systeem in de VS kunnen beïnvloeden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...