Deze populaire bitcoin indicator wijst op een BTC target van $190.000

3270 totale weergaven
bitcoin bull

De bitcoin prijs is de afgelopen week flink gestegen en volgens een bepaalde, populaire indicator kan de koers significant stijgen vanwege de intense volatiliteit momenteel. Dat stellen analisten op X vandaag.

Bitcoin Bollinger Bands

In een bericht op X op 19 juli voorspelt Julien Bittel, hoofd macro-onderzoek bij financieel adviespublicatie Global Macro Investor, een BTC-prijs van maximaal $190.000. Want er is sprake van een zéér krappe range voor de Bollinger Bands en dat is een signaal van verhoogde volatiliteit.

Bitcoin heeft volgens Bittel de brandstof om parabolisch te stijgen, zodra volatiliteitssignalen uit het verleden zich weer gaan herhalen anno 2024. “Bollinger Bands zijn krankzinnig krap volgens historische normen,” vat hij samen. “Alleen in twee andere maanden in de geschiedenis hebben we de wekelijkse Bollinger Bands zo gecomprimeerd gezien: april 2016 en juli 2023.”

Bollinger Bands vormen één van de meest belangrijke crypto-volatiliteitsindicatoren en bieden ook inzicht in de sterkte van prijstrends. Op de weekframes is de kloof tussen de bovenste en onderste band zelden smaller geweest. Wat traditioneel volgt, is altijd goed nieuws voor bulls. “Tijdens beide voorgaande episodes stegen Bitcoin-prijzen aanzienlijk in de daaropvolgende twaalf maanden,” zo legt Bittel uit. “Een vergelijkbare beweging dit keer is dat Bitcoin binnen een bereik van $140.000 tot $190.000 gaat mikken.”

ETF’s

Het is niet de eerste keer tijdens deze bullmarkt dat de Bands wijzen op een aanzienlijke BTC-prijsstijging. Zo was er eind 2023 sprake van vergelijkbare krappe range vlak voor de lancering van de Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Vorige maand deed Bittel vergelijkbare voorspellingen over wat de toekomst in petto heeft voor Bitcoin. Hij roept op tot “geduld” te midden van de diepste prijsdaling van de bullmarkt. De afgelopen week is de koers weer flink hersteld met circa 11%.

Hoewel het vertrouwen van handelaren terugkeert en prijsstatistieken eisen dat de bullmarkt doorgaat, is niet iedereen ervan overtuigd dat het juiste moment is aangebroken. Een gebrek aan interesse onder particuliere beleggers ontbreekt in de huidige bullmarkt. Iets wat we in de zomer en het najaar van 2017 wel gezien hebben. Momenteel zijn het vooral professionele handelaren en whales die BTC blijven inkopen.

Comeback voor bitcoin?

Ook de populaire handelaar Rekt Capital vergelijkt de bullish prijscycli in het verleden en het heden. Volgens hem kan de maand september een comeback betekenen voor bitcoin. “Als de geschiedenis zich herhaalt, kan een Bitcoin-uitbraak uit het heraccumulatiebereik plaatsvinden in september 2024,” zo zegt hij op X.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...