150 jaar oude Zwitserse bank biedt als eerste crypto-bedrijfsrekeningen aan

De Zwitserse Hypothekarbank Lenzburg kondigde deze week aan dat zij als eerste bank rekeningen accepteerde voor bedrijven actief in cryptocurrencies.

Hypothekarbank Lenzburg

Veel oude financiële instellingen wijzen bedrijven die actief zijn in de cryptospace normaliter regelrecht de deur, maar Hypothekarbank Lenzburg maakt uitzonderingen. De Zwitsers lijken daarmee opnieuw leidend te zijn in de financiële wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO van Hypothekarbank Lenzburg, Marianne Wildi, geeft aan: “As a bank that sets itself up technologically and pursues a cooperative strategy in the field of fintech, it is also a matter of credibility to work together with the young sector of crypto and blockchain companies in Switzerland”

Compliant met regelgeving

De Hypothekarbank Lenzburg betreft een beursgenoteerde bank, maar opereert voornamelijk lokaal op het gebied van hypotheken, retail en als dienstverlener in private banking. Geissbühler, Weber & Partner AG zal de bank bijstaan in het accepteren van nieuwe cryptoklanten.

Wildi: “They already have a lot of cryptographic know-how and analyze customer inquiries about the legal consequences and backgrounds. After due diligence they give us a recommendation, and the decision then follows. It’s true that the customer review process is more involved in such relationships, but it does not make any difference to other customer relationships insofar as compliance processes have to work flawlessly anyway”

De Zwitsers behoren sowieso tot de eersten die het potentieel van crypto’s echt inzagen. Als directe concurrent van het Amerikaanse Silicon Valley is een gebied in Zug omgedoopt tot Crypto Valley, in een poging leidend te worden in deze nichemarkt.

Evengoed was er niet eerder een bank in het gebied actief dat zo ver ging in adoptie. Wildi gaf aan dat er behoorlijk wat aandacht besteed was aan de mogelijke verandering in beleid. Maar dat de tijd nu rijp is. De bank houdt zich verder aan de richtlijnen van de toezichthouder van het land, de Financial Market Supervisory Authority (FINMA).

Marc van der Chijs

Bitcoin Magazine Nederland sprak gisteren de Nederlandse investeerder Marc van der Chijs, die een poging waagt zijn eigen bank op te zetten, dat zakendoen in crypto’s moet vergemakkelijken. Het is wereldwijd namelijk nogal een probleem.

Dat interview is hieronder terug te zien.

Bron: Finews

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief