Bitcoin (BTC) whale transacties dalen hard na de maart piek

513 totale weergaven
Bitcoin whales

Het aantal bitcoin whale transacties neemt hard af. Ze zien af van grote aankopen of verkopen, stellen de analisten van Santiment. Maar wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Bitcoin whale transacties nemen af

Bitcoin whales hebben hun activiteit verminderd sinds BTC een nieuwe piek bereikte in maart. Ze wachten nu af op de volgende grote koop- of verkoopkans, volgens recente gegevens van Santiment. “Crypto whale transacties hebben een opmerkelijke daling gezien sinds half augustus,” schrijft het blockchain-analyseplatform Santiment in een X-bericht op 11 september.

Volgens Santiment is het aantal Bitcoin-transacties van $100.000 of meer wekelijks met 33,6% gedaald sinds 13 maart. Op die dag behaalde Bitcoin een all time high van $73.679. Overigens is ethereum nog harder gedaald. Ether daalde sinds die dag maar liefst met 72,5%.

Maar volgens het analysebedrijven hoeven beleggers zich niet ongerust te maken. Het is volgens hen niet perse een bearish signaal. De argumentatie is: wallets met minstens 10.000 BTC kunnen net zo actief zijn in zowel bull- als bearmarkten. Ze zeggen verder: “Grote sleutelspelers blijven afwachten tot ze hun volgende zet kunnen doen in tijden van extreme hebzucht of angst bij het grote publiek.”

Het algehele sentiment op de cryptomarkt is“angstig”, volgens de Crypto Fear & Greed Index, die momenteel een score van 31 heeft van een totaal van 100. Doorgewinterde beleggers zien angst in de markt juist als een kans om te kopen. Hoewel Bitcoin met 0,97% is gedaald sinds 13 augustus, denken sommige analisten dat BTC nog meer kan dalen voordat het de bodem van deze cyclus bereikt.

Op 7 augustus zegt Markus Thielen, hoofd research bij 10x Research, dat Bitcoin moet dalen naar de “lage $40.000” om het ideale moment voor de “volgende bullmarkt ingang” te bereiken.

Volgens Santiment kan een daling naar $45.000 angst, onzekerheid en twijfel (FUD) in de markt veroorzaken. Maar het kan ook leiden tot een grote fear of missing out (FOMO) event, waarna de munt naar ongeveer $70.000 kan klimmen.

Cryptohandelaren niet ongerust over marktvolatiliteit

Whale activiteit of niet, wat verwachten de analisten van de koers op de korte termijn? Volgens de onderstaande analisten moeten we niet angstig voor korte termijn volatiliteit. Zo legt Reflexical-oprichter Ajeet Khurana uit in onderstaand X bericht: “In tijden van markt-turbulentie is het makkelijk om het grotere plaatje uit het oog te verliezen.” Ze zegt ook: “Bitcoin is nu eenmaal volatiel, maar focus op de fundamenten, blijf met beide benen op de grond en behoud een lange-termijn visie. Echte waarde doorstaat de tand des tijds,” zegt Khurana.

 

“Behoorlijk wat volatiliteit, maar niets wat we de afgelopen weken niet gewend zijn,” zegt de Nederlandse, pseudonieme cryptohandelaar Daan Crypto Trades.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...