Cryptofondsen zien $321 miljoen aan netto wekelijkse instroom, duurzaam herstel voor bitcoin?

448 totale weergaven
Top 13 volgende crypto bull run tokens

Wereldwijde cryptofondsen bij vermogensbeheerders zoals BlackRock, Bitwise, Fidelity, Grayscale, ProShares en 21Shares zetten hun herstel voort in een tweede week. Er was vorige week een netto-instroom ter waarde van $321 miljoen, aldus CoinShares. Het is de tweede week van netto-uitstroom.

Cryptofondsen in trek

“Deze stijging is waarschijnlijk gedreven door de opmerkingen van de Federal Open Market Committee (FOMC) afgelopen woensdag. De centrale bank nam een meer milde toon aan dan verwacht, waaronder een renteverlaging van 50 basispunten,” schrijft James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares.

De totale activa onder beheer bij de fondsen groeiden met 9% als gevolg hiervan, met een handelsvolume dat ook met 9% steeg ten opzichte van de week ervoor, tot $9,5 miljard, aldus Butterfill.

Bitcoin-gebaseerde beleggingsproducten domineren de instroom zoals gebruikelijk, met wereldwijd $284 miljoen aan netto-instroom vorige week. De recente positieve prijsbeweging van BTC trekt echter ook een netto-instroom van $5,1 miljoen aan in short-bitcoin fondsen, zo merkt Butterfill op.

Solana-gebaseerde fondsen zetten ook een positieve reeks voort, met een netto-instroom van $3,2 miljoen vorige week te midden van een reeks aankondigingen op de Solana Breakpoint-conferentie in Singapore.

Ondertussen blijven ether-gebaseerde beleggingsproducten een uitzondering, met een verdere $29 miljoen aan netto-uitstroom vorige week, waarmee hun negatieve reeks zich voor de vijfde opeenvolgende week voortzet, nu in totaal $187,7 miljoen.

Grayscale

Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door aanhoudende uitstroom uit Grayscale’s omgezette fonds met hogere vergoedingen, ETHE, dat sinds de start van de handel in juli in totaal $2,8 miljard aan netto-uitstroom genereerde in vergelijking met $2,2 miljard aan netto-instroom van de nieuw gelanceerde Amerikaanse spot Ethereum ETF’s, voegt Butterfill toe.

crypto

Regionaal gezien zijn Amerikaanse fondsen ook dominant, met een totale netto-instroom van $277 miljoen. In Zwitserland geregistreerde beleggingsproducten kenden hun op een na grootste wekelijkse netto-instroom van het jaar, met een toevoeging van $63 miljoen. Fondsen in Duitsland, Zweden en Canada zagen echter wekelijkse netto-uitstromen van respectievelijk $9,5 miljoen, $7,8 miljoen en $2,3 miljoen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...