Afrikaans ecosysteem rondom Bitcoin blijft groeien

4330 totale weergaven

In het derde kwartaal van 2024 blijft het Afrikaanse continent een snelgroeiende hub voor Bitcoin-initiatieven. De nieuwste kaart van het Afrikaanse Bitcoin Ecosysteem toont een overvloed aan startups, conferenties, en gemeenschapsinitiatieven verspreid over het hele continent, wat aantoont dat Bitcoin een belangrijke rol speelt in de economische en technologische vooruitgang van Afrika.

West-Afrika: Nigeria en Ghana aan de top

Nigeria en Ghana zijn prominente spelers in het bitcoinlandschap. In Nigeria zijn er startups zoals Cashwire, Botmecash en Tingo Mining die zich richten op financiële inclusie en innovatie. De hoofdstad, Lagos, herbergt meerdere initiatieven zoals Bitdevs Lagos en Bitcoin Pidgin, die educatie en gemeenschapsontwikkeling bevorderen.

Ghana heeft ook een bloeiende scene met bedrijven zoals Bitcoin Brite en Bitcoin Mastermind die werken aan bewustwording en adoptie. Deze initiatieven worden ondersteund door regelmatige meetups en educatieve evenementen in de hoofdstad Accra.

Oost-Afrika: Technologische innovatie in Kenia en Oeganda

In Oost-Afrika is Kenia een belangrijk centrum voor innovatie. Startups zoals The Core en Gridless richten zich op technologische oplossingen en gemeenschapsontwikkeling. Bitcoin Matata Tours en Bitdevs Nairobi bieden platforms voor educatie en kennisdeling.

Oeganda is eveneens actief met projecten zoals het Bitcoin Innovation Hub en Bitdevs Kampala, die innovatie en samenwerking stimuleren in de regio.

Zuidelijk Afrika: Diverse initiatieven in Zuid-Afrika en Zimbabwe

Zuid-Afrika blijft een pionier met een breed scala aan bitcoin-initiatieven. Bedrijven zoals Bitcoin Witsand en Bitcoin Exasil zijn actief in zowel educatie als praktische toepassingen van Bitcoin. Johannesburg fungeert als een belangrijk knooppunt met startups zoals Bitcoin Loxion en Adopting Bitcoin by The Horns.

In Zimbabwe, initiatieven zoals The Metamorphosis Hub en Bitcoin Victoria Falls dragen bij aan de groei van het ecosysteem, ondanks de economische uitdagingen in het land.

Centraal- en Noord-Afrika: Groeiende gemeenschappen

Centraal- en Noord-Afrika laten ook een groeiende interesse in Bitcoin zien. In de Democratische Republiek Congo zijn er startups zoals Bitcoin Jamii en Big Block DC Bitcoin die werken aan bewustwording en infrastructuurontwikkeling. Sudan en Ethiopië beginnen ook hun markten te ontwikkelen met projecten zoals BTC Sudan en Bitcoin Blir.

Afrika brede initiatieven

Er zijn ook initiatieven die het hele continent bestrijken, zoals Peach Bitcoin Africa en Bitpension. Deze projecten richten zich op educatie, financiële inclusie, en het bevorderen van een bredere acceptatie van Bitcoin.

Hieronder vind je een hele kaart.

Lees meer over:
Afrika

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...