Alle Bitcoin langetermijnhouders in het groen dankzij stijging voorbij $71.000

1241 totale weergaven
Alle Bitcoin langetermijnhouders in het groen dankzij stijging voorbij $71.000

De Bitcoin (BTC) koers schoot dinsdagmiddag plots voorbij het ijzersterke psychologische level van $ 70.000. Niet veel later werd ook de $ 71.000 heroverd, waar het inmiddels al een tijdje zijwaarts beweegt. De recente klim heeft ervoor gezorgd dat alle langetermijnhouders van bitcoin nu tegen een winst aankijken. Echter, het zijn vooral de kortetermijnhouders die reageren op marktbewegingen, en veel van hen staan momenteel nog in het rood.

BTC-langetermijnhouders vieren feest

Bitcoin is er afgelopen dinsdag eindelijk in geslaagd om terrein te winnen boven de $ 70.000. De afgelopen weken heeft bitcoin vaker geprobeerd dit level te heroveren, maar iedere keer werd het al snel teruggefloten. Dit keer bleken de bulls krachtig genoeg te zijn, en werd zelfs de $ 71.000 voorbij gestoomd.

Crypto-analyseplatform Glassnode heeft in een nieuw rapport van dinsdag laten weten dat op dat moment nagenoeg alle langetermijnhouders van BTC, ofwel de wallets die minimaal 155 dagen bitcoins bezitten, op een winst stond.

Volgens het on-chain analysebedrijf stond op het moment dat het rapport werd geschreven slechts 0,03% van alle lange termijn BTC-houders op een verlies. Met andere woorden: 0,03% van alle wallets die ten minste 155 dagen bitcoins bezitten, hebben hun bitcoins tegen een hogere prijs verworven dan de destijdse koers.

De verwaarloosbare groep die eerst nog verlies leed, zijn degenen die hun munten hebben gekocht op het hoogtepunt van de vorige bullmarkt in 2021 en ze sindsdien hebben vastgehouden. Nu de koers verder omhoog is geklommen tot grofweg $ 71.000, staan ook zij in het groen.

Glassnode schrijft in zijn rapport dat de huidige situatie waarin langetermijnhouders zegevieren “typisch is voor de vroege euforische fase van een bullmarkt”.

Verhoogde BTC-volatiliteit op komst?

De enigen die momenteel nipt in het rood staan, zijn degenen die halverwege maart, toen bitcoin tot zijn all-time high van bijna $ 74.000 steeg, op de piek hun bitcoins hebben aangeschaft. 

Volgens Glassnode zijn het vaak de kortetermijn BTC-houders die sneller reageren op marktbewegingen. Deze groep beleggers heeft doorgaans minder geduld en ervaring en is eerder geneigd om te handelen op basis van korte termijn prijsbewegingen. 

Tot slot schrijft Glassnode dat in de afgelopen 2 maanden de zogenoemde ‘Sell-Side Risk Ratio’ voor zowel de lange- als kortetermijnhouders weer in balans is gekomen. Dit betekent dat veel mensen waarschijnlijk al winst of verlies hebben genomen in deze prijsklasse. “Dit wijst op een verhoogd risico op significante volatiliteit in de nabije toekomst”, zo sluit Glassnode af.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...