Als bitcoin bijna $1 miljoen waard is, is het even waardevol als alle Amerikaanse dollars

1998 totale weergaven

Bitcoin is een echte concurrent voor nationale valuta. De grootste en meest waardevolle cryptovaluta is volgens Bold in december in de top 15 van grootste valuta ter wereld terechtgekomen.

Het is de enige cryptovaluta onder de soevereine valuta van de centrale banken, die in de top 20 van geldsoorten uit de wereld staat.

Data van CEIC en blockchain-intelligentiebedrijf CoinGecko laten zien dat de marktkapitalisatie van bitcoin op 19 november $732,5 miljard bedroeg. De eerstvolgende mondiale valuta op de lijst is de Indiase roepie, met een geldhoeveelheid (M1) in november van $680 miljard. Bitcoin is meer waard dan alle roepies bij elkaar!

De getallen worden uitgedrukt in Amerikaanse dollars, wat overigens daarbij niet geheel verrassend ook nog eens de lijstaanvoerder is. Bitcoin staat net achter Zwitserland. De Zwitserse frank had vorige maand een geldhoeveelheid (M1) van $749 miljard.

Als bitcoin in januari, mogelijk door de introductie van de spot ETF, nog even door stijgt, zal het de concurrentie aan gaan met de Zuid-Koreaanse won, met een totale marktkapitalisatie van $903 miljard.

Interessant is dat als de prijs van bitcoin vandaag de dag $919.305 zou bedragen, deze de M1-geldhoeveelheid van $18 biljoen van de Amerikaanse dollar zou overtreffen, waardoor het de grootste mondiale valuta zou worden.

Bitcoin zou alleen de marktkapitalisatie van goud kunnen evenaren als het tegen een prijs van een half miljoen dollars per coin wordt verhandeld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdollarroepie