Amerikaanse spot bitcoin ETF’s melden $21,5 miljoen aan netto instroom, positieve reeks zet door

1708 totale weergaven
wall street bitcoin etf

Spot bitcoin exchange-traded funds in de VS melden woensdag $21,52 miljoen aan netto instroom, waarmee de positieve reeks die dinsdag begon, is verder doorgezet.

Bitcoin ETF’s netto instroom

De grootste netto instroom van de dag kwam van Fidelity’s FBTC, ter waarde van $19 miljoen, volgens gegevens van SoSoValue. Grayscale’s GBTC registreert een netto-instroom van $4 miljoen, de eerste positieve stroom sinds 5 juni. VanEck meldt ook voor $3 miljoen aan instroom op woensdag.

Ondertussen registreerde Ark Invest en 21Shares’ ARKB de enige netto uitstroom van de dag, ter waarde van $5 miljoen. Overige fondsen van BlackRock, Bitwise, Valkyrie en anderen zagen geen stromen.

De spot bitcoin ETF’s hebben sinds hun debuut in januari $14,44 miljard aan cumulatieve netto-instroom aangetrokken.

Ether fondsen op komst

Ondertussen meldt persbureau Reuters dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk al volgende donderdag, of 4 juli, spot Ethereum ETF’s gaat goedkeuren, volgens anonieme bronnen. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas had eerder 2 juli als mogelijke lanceringsdatum voorspeld.

SEC-voorzitter Gary Gensler zei eerder deze week dat het lanceringstraject van spot ether ETF’s “soepel verloopt”, hoewel hij geen exact tijdsbestek noemde. De regelgevende instantie gaf vorige maand de voorlopige goedkeuring voor spot ether ETF’s en is momenteel de gewijzigde registratieverklaringen van uitgevers aan het beoordelen.

Een Bitcoin ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld en dat als doel heeft de prijs van Bitcoin te volgen. Het biedt beleggers een manier om in Bitcoin te investeren zonder dat ze daadwerkelijk de fysieke bitcoins hoeven te kopen, te bewaren of te beheren. Dit verlaagt de drempel voor investeerders die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency’s, maar die zich zorgen maken over de technische complexiteit en de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het direct bezitten van de munten.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...