Amsterdamse Flow Traders stapt vol in de crypto’s

298 totale weergaven

Flow Traders, de grootste handelaar in Exchange Traded Fund’s (ETF’s) in Europa, heeft zijn intrede gedaan in de cryptowereld. Het is daarmee de eerste onderneming ter wereld die zijn aan- en verkoop van aan gereglementeerde beurzen genoteerde crypto notes bekendmaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Flow Traders

Flow Traders is een toonaangevende liquiditeitsverschaffer, gespecialiseerd in Exchange Traded Products (ETP's). Het bedrijf is opgericht in 2004 en gevestigd in Amsterdam.

In het eerste kwartaal van dit jaar verhandelde het Nederlandse kantoor wereldwijd voor 244 miljard euro aan ETF's, waarvan 143 miljard euro in Europa. Daarmee is het de grootste effectenhandelaar in Europa.

Het bedrijf was al actief in cryptomunten, maar schakelt nu een stevig tandje bij. Twee weken geleden maakte Flow Traders al bekend zich meer met crypto’s te willen bezig houden. Op de vraag of zij een teen in het cryptowater steken antwoordde co-CEO Dennis Dijkstra dat dat er hoogstwaarschijnlijk al wel twee zijn. En dat blijkt nu.

ETN’s

Voortaan verhandelt het genoteerde indexfondsen die de koersen van cryptomunten schaduwen. De focus ligt daarbij op de munten bitcoin en ether. Zulke indexfondsen maken het makkelijker en goedkoper om in cryptomunten te investeren.

Flow Traders breidt de lijst met beleggingsproducten dus uit met de zogeheten Exchange Traded Notes (ETN’s) in bitcoin en ethereum. Een ETN wordt uitgegeven om beleggers blootstelling te bieden aan grondstoffen, waartoe ook cryptovaluta’s worden gerekend. ETN’s kunnen de prijs van een grondstof zoals goud volgen maar ook die van virtuele munten.

Institutionele beleggers

Het bedrijf is daarmee de eerste beursintermediar, die aangeeft actief te handelen op de cryptomarkt. Dat kan worden gezien als een steuntje in de rug voor de cryptomarkt en brengt de entree van institutionele beleggers voor beleggingen in virtuele munten weer een stapje dichterbij.

Flow Traders koopt op gereguleerde beurzen in de VS futures om zich in te dekken tegen prijsschommelingen van cryptovaluta. Dijkstra verwacht dat de cryptomarkt snel wordt gereguleerd, en zegt dat marktparticipanten professioneler zijn dan wordt verondersteld.

Bronnen: Coinspeaker, De Tijd

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
cryptoETFkoersen