Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

932 totale weergaven

Op dit moment handelt bitcoin (BTC) voor een prijs net boven de $10.000. Zakt de prijs weer onder deze psychologische grens of gaan de bulls doorstoten naar $10.200? Lees snel de technische analyse van Mr. Coingrats.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de wekelijkse grafiek van BTC (onderstaande figuur 1, red.) zien we dat we deze week netjes in de pennant / symmetrische triangle zijn gebleven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer de candle nu zal sluiten, dan hebben we te maken met een hammer wat een ommekeer in de koerstrend kan betekenen.

Morgen staat ook de livegang van het bitcoin futuresplatform Bakkt gepland.

Ik vermoed zelf dat het Bakkt-effect al in de koers is verwerkt, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan morgen wel eens een dag van vuurwerk gaan worden.

We zitten immers aan het einde van het patroon: dan is een grote koersbeweging omhoog of omlaag iets om rekening mee te houden.

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Kijken we naar de daggrafiek, dan zien we dat de koers de down trendlijn al de hele week aan het ‘knuffelen’ is en de bulls de koers er niet door hebben weten te krijgen.

De koers is langzaamaan gaan dalen naar het onderliggende orderblock. Donderdag is er enkel een wick naar de onderste trendlijn gegaan van de pennant / symmetrische triangle.

Hierdoor is het patroon in mijn ogen betrouwbaarder geworden dan de ascending triangle (bearish patroon).

Een pennant / symmetrische triangle is een neutraal patroon, echter is deze ontstaan in een opwaartse trend waardoor de kans op uitbreken naar boven iets vergroot wordt.

Statistisch gezien liggen de kaarten bij een bullish pennant / symmetrische triangle er ongeveer zo voor: 55% kans op een continuering van de voorgaande trend.

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Bitcoin 4 uursgrafiek

Op de vier uursgrafiek zien we dat de bulls de korte termijn trendlijn (stippellijn) geprobeerd hebben te breken, Echter, de bears waren sterker en dat heeft de koers er weer onder getrokken.

Voorlopig houdt het orderblock op de 4h aardig stand en geven de indicatoren RSI en StochRSI aan te willen stijgen. Met de lancering van Bakkt morgen kan er van alles gebeuren.

Momenteel zit ik niet in een positie op BTC en wacht gewoon rustig af wat de koers gaat doen aankomende week. Ik houd rekening met de volgende twee scenario’s.

Bullish scenario

De koers gaat boven de stippellijn en test de $10.180 zone om vervolgens uit te breken. Wanneer dit morgen ontstaat door Bakkt, zal ik de uitbraak gaan traden.

Komt dit later dan de lancering van Bakkt, dan wacht ik rustig de retest van de trendlijn af om een positie te openen.

Om enigszins bullish te worden (ben nu neutraal) dan zie ik de koers graag boven de eerder genoemde $10.180 gaan.

Bearish scenario

Waar we ook rekening mee moeten houden, is dat we de onderste trendlijn breken en terug zakken naar het onderliggende orderblock van $9.100 – $9.300.

We bevinden ons dan nog binnen de ascending triangle. Op dat moment zal ik naar de prijsactie van dat moment gaan kijken voor een long of short positie.

Om enigszins wat procenten te pakken tijdens de daling, heb ik een stoploss staan op $9.526 wat support biedt van een vorige (pivot) low.

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

CryptoNL

Aankomende week een spannende week voor team CryptoNL. Onze crypto scanner gaat namelijk live voor iedereen (beta).

Wil je gezellig meepraten over van alles wat met crypto te maken heeft dan ben je welkom in onze ‘chitchat’ op Telegram.

Wil je liever meepraten over technische analyse dan is onze TA chat misschien wel iets voor jou!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...