Analyse: blijft bitcoin na roerig etmaal boven $8.000 koersen?

970 totale weergaven

Door Stef den Tuinder van Altcoinbase De bitcoin (BTC) koers heeft dinsdagavond Nederlandse tijd flink zijn staart geroerd met een daling van $9.700 naar $8.500. Op moment van schrijven is één BTC $8.360 waard bij Bitstamp.

Volgens ons biedt deze prijsactie weer nieuwe perspectieven op de koers. Lees snel verder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek (zie onderstaande figuur 1, red.) zijn we uit de bullish triangle gezakt, met een flinke rode candle. Op de weekly zien we $8000 als het voorlopige supportlevel.

We hebben eventueel ook nog een trendline support (zie blauwe lijn in de onderstaande figuur, red.), maar of die gaat houden, is zeer de vraag.

Daarnaast hebben we op de weekly een aardige supportzone tot aan $7.500 dollar. Verder zien we een weekly golden pocket tussen $7.200 en $6.900.

Een bounce naar boven bij deze levels is zeer goed mogelijk, mocht dat scenario zich voltrekken.

We gaan eerst de weerstand onderzoeken tot aan het niveau $9.000. Dit is tevens de onderkant van de triangle. We zien hierin een kans om een short positie in te nemen.

Analyse: blijft bitcoin na roerig etmaal boven $8.000 koersen?

Figuur 1 Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat de descending triangle het niet heeft gehouden, en zien we een betere uitwerking ervan, wederom met het zojuist benoemde support level bij $7.500.

Mochten we gaan stijgen, dan hebben we dus de onderkant van die channel als een serieuze weerstand. Persoonlijk zie ik hier dan ook een hele mooie extra shortkans voor bitcoin.

Vooralsnog is het volume flink omhoog gegaan, maar het lijkt het er niet op dat er veel mensen juist nu bitcoin willen kopen.

Daarnaast doet het bitcoin futuresplatform Bakkt nog niet wat iedereen gehoopt had (The majority is always wrong). Niet gek aangezien iedereen dat dacht en whales vaak precies het tegenovergestelde doen.

Daarnaast creëerden we al weken lower highs, dus naar mijns inziens niet heel gek dat we verder zijn gaan zakken.

Het support t.o.v. de weekly wijzigt niet. Ik voorzie weerstandszones bij $9.150 en $9.600. Daarboven ruilen we dus resistance in voor support.

De golden pocket doet ook op de daily nog steeds mee en verandert niet ten opzichte van de weekly.

Daarnaast heb ik eventuele scenario’s ingetekend, wat naar mij het meest voor de hand ligt qua prijsactie voor bitcoin. Zie de onderstaande figuur voor een beter beeld.

Analyse: blijft bitcoin na roerig etmaal boven $8.000 koersen?

Figuur 2 Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4 uursgrafiek

Op de 4 uursgrafiek verandert er niet zo veel. Wel ben ik enorm geïnteresseerd of we richting $9.000 gaan met BTC.

Daar ligt namelijk het eerste kleine resistance gebied, ook vanaf daar kunnen we afgewezen worden.

Maar als we naar het totale plaatje kijken, zien we dat het volume voor bitcoin enorm laag was. Echter, het volume is sinds gisteren met maar liefst 10 miljard dollar gegroeid.

Zodra het volume verder toeneemt, gaan er mijns inziens meer kopers instappen, we zijn immers al ruim $2000 gezakt sinds een aantal dagen geleden.

Support is ook voor 4h exact hetzelfde, en persoonlijk wacht ik daarnaast eerst wat confirmatie af voor wat betreft de bitcoin prijs.

Analyse: blijft bitcoin na roerig etmaal boven $8.000 koersen?

Figuur 3 Bitcoin 4-uurs grafiek

Verdere dip naar $6.000?

Bitcoin is behoorlijk gedaald, en niet geheel onverwachts, want we hebben het afgelopen etmaal flinke volatiliteit gezien.

Het is hopen op herstel en de grote vraag is of dat vandaag of later gaat gebeuren. Zodra de support breekt bij $7.500, dan is een daling richting $6.000 goed mogelijk.

Laatstgenoemde lijkt mij een hele mooi prijs om je bitcoin in te kopen, maar dat is puur een persoonlijke mening.

Over Altcoinbase

Altcoinbase levert nagenoeg alle facetten van crypto onder één dak.

Of het nu gaat om (online en live) trading cursussen voor beginners en gevorderden, mining, crypto factchecken of hulp bij het opzetten van masternodes, alles kan en gebeurd bij Altcoinbase.

Maar de core business is en blijft traden en dan met name van Bitcoins en Altcoins en leverage trading op Bitmex.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check ons Youtube-kanaal of praat mee in onze Telegram groep.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...