Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

785 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers doet niet veel, maar voor een aantal grotere altcoins is de dagelijkse trend veranderd. Reden tot juichen of nog niet? Een korte kijk naar de bitcoin koers en daarna duik ik dieper in op de altcoins.

Bitcoin (BTC) koers dagelijkse grafiek

De bitcoin koers doet niet veel, maar heeft wel de dagelijkse higher low (zie onderstaande figuur 1, red.) gevormd die ik verwachtte, weliswaar in de vorm van een wick.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee heeft de koers ook steun verloren van de 12EMA en 26EMA, waarmee de koers waarschijnlijk nog iets verder zal zakken, maar in het evenwicht patroon zal blijven die ik in mijn vorige analyse beschreef.

Voor mij wordt het pas weer echt interessant als de koers door één van de rode lijnen ($10.460 & $9.875) breekt en een richting geeft aan de koers. Voor nu lijkt iedereen te kijken naar de stijgingen in de altcoins.

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

EOS, Ethereum en Litecoin

Al weken houd ik verschillende ‘grote’ altcoins in de gaten, die een eerste indicatie zouden kunnen geven voor een omslag in de trend.

Daarvoor kijk ik het meest naar de grotere, bekende altcoins zoals Ethereum en Litecoin.

Daarnaast heeft ook zeker EOS de afgelopen week een flinke stijging doorgemaakt, een trendbreuk met eerdere maanden in 2019. Belangrijker vind ik of de wekelijkse trend gaat veranderen.

Ethereum (ETH)

Ethereum zat al een aantal maanden in een downtrend waarbij de 12EMA en 26EMA telkens resistance waren. Dat is sinds kort veranderd.

De dagelijkse trend is veranderd met higher lows en higher highs (zie onderstaande figuur 2, red.).

De 12EMA en 26EMA lijken ook te gaan voor een bullish kruising. Moeten we nu allemaal blij zijn en komt er een altseason?

De dagelijkse trend verandering is een begin, maar laten we een kijkje nemen naar de wekelijkse grafiek.

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

Op de wekelijkse grafiek (zie onderstaande figuur 3, red.) is er meteen te zien dat de stijging op laag en aflopend volume is, dat vertelt me dat de beweging niet heel sterk is.

Daarnaast is er ook resistance te bekennen van de wekelijkse 12 en 26EMA.

De koers zal hier waarschijnlijk een lower high (LH? figuur 2) gaan vormen. In het bullish scenario zal de koers daarna volgens de rode lijn een higher low (HL) en higher high(HH) moeten vormen.

Als dit faalt, dan blijft de downtrend aanhouden.

Er is dus een begin door de dagelijkse trendverandering, maar voordat er echt kan worden gejuicht wacht ik op een wekelijkse higher low.

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

Litecoin (zie onderstaande figuur 4, red.) en EOS (zie onderstaande figuur 5, red.) laten eenzelfde soort grafiek zien.

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

Op dinsdagmiddag is ook de koers van Ripple (XRP) gestegen en staat 8% in de plus ten opzichte van bitcoin.

Wat gaat bitcoin doen?

De bitcoin koers blijft in het dagelijkse evenwicht patroon zitten en wordt pas weer echt interessant als er richting aan de koers wordt gegeven. Dit gebeurt als de koers door $10.460 of $9.875 breekt.

Alle ogen zijn op dit moment gericht op de altcoins die hun dagelijkse trend hebben veranderd en wel volatiliteit hebben.

De trend moet voor mij eerst op de wekelijkse grafieken worden veranderd voordat er gejuicht kan worden. EOS is de grootste stijger voor nu. Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) zitten er vlak achteraan.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!