Crypto 100: #7 Andreas Antonopoulos, de Bitcoin (BTC) spartaan

408 totale weergaven

Crypto 100 #7 - Als je nog nooit van Andreas Antonopoulos hebt gehoord, mis je één van de meest invloedrijke stemmen in de cryptowereld. Andreas geldt als één van de meest vertrouwde en onbevooroordeelde kennisbronnen. In een wereld die bekend staat om haar promotie ('shilling') van cryptomunten, nepnieuws, hacks en marktmanipulatie.

Je mag stellen dat qua educatie over bitcoin er weinig anderen zijn die meer hebben gedaan dan Antonopolous.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andreas heeft meer dan 300 artikelen geschreven en gepubliceerd over variërende onderwerpen van cryptografie, beveiliging, gedistribueerde netwerken, cloud tot aan natuurlijk bitcoin. Hij heeft talloze uren aan opgenomen lezingen en interviews op YouTube, die je technische en theoretische kennis bijbrengen.

Bitcoin (BTC) spartaan

Andreas ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd een passie voor technologie. Toen hij op tienjarige leeftijd met de computer in aanraking kwam, raakte hij er volledig door geobsedeerd. Op zijn veertiende kreeg hij zijn eerste modem en ontmoette hij "het internet" voor het eerst in zijn leven.

Hij studeerde computerwetenschap / datacommunicatie en gedistribueerde systemen aan het University College in London. Nadat hij de universiteit verliet, verhuisde hij naar New York en richtte hij een technologisch onderzoeksbedrijf op.

Hij raakte tijdens zijn verblijf in de VS betrokken bij de groeiende cyperpunk-beweging van de jaren negentig. De cyperpunks was een internetcommunity die destijds een cyberoorlog voerde met de Amerikaanse regering om het recht op privacy op internet te beschermen.

Hij begon op te treden als technologisch adviseur voor grote bedrijven in de VS over netwerkbeveiliging en cloud computing, evenals vele andere facetten van de technologie. Het was echter de groei in populariteit van bitcoin (BTC) die zijn leven veranderde.

Wereldreiziger

Antonopoulos besloot uiteindelijk om te stoppen met het aanbieden van freelance adviesdiensten om meer betrokken te raken bij Bitcoin en blockchain ontwikkelingen. Hij begon als schrijver en onderzocht en produceerde een reeks artikelen die goed geschreven, informatief en inzichtelijk waren.

Gedurende deze tijd heeft hij ook onderzoek gedaan en een boek geschreven; bitcoin beheersen: digitale valuta ontgrendelen in 2014.

Het boek wordt vaak de meest uitgebreide educatieve gids genoemd om met Bitcoin aan de slag te gaan en inzicht te krijgen in de manier waarop cryptomunten en de onderliggende blockchain werken.

Hij reist de hele wereld over om zijn kennis over digitale valuta's over te brengen naar afgevaardigden en collega-experts. Ook al heeft hij het hier druk mee hij blijft tijd vinden om meer artikelen te schrijven, evenals drie andere boeken sinds Mastering Bitcoin.

Internet of Money uit 2016 was een groot succes en benaderde de impact van digitale valuta's op de beschaving. Dit werd gevolgd door een tweede volume; en een vierde boek - Mastering Ethereum. Deze is vorig jaar november uitgebracht.

Bitcoin = 'Nerd geld!'

Andreas vertelt graag hoe hij Bitcoin heeft ontdekt, en crypto-enthousiastelingen houden van deze anekdote omdat bijna iedereen die Bitcoin voor het eerst in hun leven tegenkwam, dezelfde reactie had als hij: Ik kwam voor het eerst bitcoin tegen medio 2011.

Mijn onmiddellijke reactie was min of meer 'Pff! Nerd geld! 'En ik negeerde het nog een maand of zes, niet begrijpend wat het belang ervan was. Dit is een reactie die ik heb gezien bij veel van de slimste mensen die ik ken, wat mij enige troost biedt.

De tweede keer dat hij Bitcoin tegenkwam was vanwege een discussie die werd gevoerd. Vanwege deze discussie besloot hij de whitepaper van Satoshi Nakamoto te lezen.

"Ik herinner me nog steeds het moment waarop ik na negen pagina's lezen realiseerde dat Bitcoin niet eenvoudig een digitale valuta was, maar een netwerk van vertrouwen dat ook de basis kon zijn voor zoveel meer dan alleen valuta".

Na het lezen raakte hij geobsedeerd en zat elke dag 12 uur of meer aan een scherm te geplakt. "Ik verloor meer dan twintig kilo door gebrek aan maaltijden, vastbesloten om mezelf te wijden aan Bitcoin."

Darkweb

Andreas stopte met al zijn andere werkzaamheden en werkte hij fulltime in de crypto-ruimte. De eerste twee jaar worstelde hij om manieren te vinden om geld te verdienen, omdat de 'industrie' nog in de beginfase van ontwikkeling was en niemand wilde betalen voor het werk dat hij leverde.

In die tijd werd de cryptomunten overwegend gebruikt als een "anonieme" manier om illegale goederen op het Dark Web te kopen. Slechts zes jaar later is er bijna niemand die nog nooit van Bitcoin gehoord heeft. Sterker nog duizenden mensen werken fulltime in de industrie en verdienen daar hun brood mee.

Tegenwoordig is Andreas een van de meest gerespecteerde influencer en adviseur in de cryptomunten wereld. In 2014 werd hij docent aan de Universiteit van Nicosia, de eerste universiteit ter wereld die Masters Degree in Digital Currency aanbiedt. Hij diende ook als Chief Security Officer van Blockchain.info en werd later adviseur van het bestuur.

Bitcoinmiljonair

Je zou denken dat iemand die in 2012 in crypto terechtkwam en al snel een van de meest gerespecteerde gezichten in de gemeenschap werd, nu een multimiljonair zou zijn. Helaas is dit niet het geval met Andreas - of althans, niet op dat moment.

Ondanks het feit dat Andreas een van de eerste jongens was die het potentieel van Bitcoin herkende, verkeerde hij niet echt in de financiële positie om zijn crypto-investeringen vast te houden.

Andreas liet alles wat hij deed vallen voordat hij Bitcoin ontdekte en zijn hele leven eraan wijdde. Terwijl hij is betaald in bitcoin, moest hij dit gebruiken om huur te betalen en voor zijn gezin te zorgen.

Op 30 november 2017 verandert slechts één tweet Andreas's leven voor altijd! Toen de community zich ervan bewust werd dat hij financiële problemen had, en dat de $5 Patreon-donaties een van zijn belangrijkste inkomsten in het leven waren, begonnen de donaties binnen te stromen!

In een kwestie van dagen stuurde de community meer dan 100 bitcoin (BTC) ter waarde van $1,7 miljoen naar zijn Bitcoin-adres!

Na overstroomd te zijn met welverdiende schenkingen van over de hele wereld, schreef Andreas een artikel waarin hij uitlegde wat er was gebeurd en zijn dankbaarheid liet zien.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Andreas Antonopoulos"'']Gisteren is mijn ziel gevoed. Je herinnert me eraan waarom het zo belangrijk is om optimistisch, gefocust en vastberaden te blijven om het cynisme te overwinnen.

Het is een lange en moeilijke weg geweest en soms verdwaal ik. Maar elke keer als ik dat doe, ga je erop staan en help ik me de weg te vinden, vind ik mijn focus opnieuw. Je laat me zien dat ik niet alleen op dit pad wandel. Je bent er allemaal bij mij. Ik maak deel uit van een geweldige gemeenschap en je hebt mijn rug.''[/penci_blockquote]

CV Andreas Antonopolous (1972)

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrypto