Basketbalclub Sacramento Kings gaat als eerste sportclub ter wereld ethereum minen

863 totale weergaven

Haar sportcomplex draait op zonne-energie, sinds 2014 kunnen fans er betalen met bitcoin en nu dus cryptocurrency mining. De Amerikaanse basketbalclub Sacramento Kings zijn er weer als eerste bij in technologische vooruitgang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Innovatieve club

De Kings lieten weten dat het een partnership is aangegaan met MiningStore.com. Daarmee is het de eerste sportclub dat cryptovaluta gaat minen. De afgelopen jaren werd de basketbalclub al uitgeroepen tot een van de meest tech-bewuste basketbalclubs in de NBA, naast de Golden State Warriors en de Dallas Mavericks. Begin 2014 accepteerde de Kings als eerste sportteam ter wereld al bitcoin.

Ryan Montoya, chief technology officer bij de club: “We were the first team to utilize Twitter, to utilize Google Glass for home-games, and drone technology. But, it wasn’t until we opened our arena, the Golden 1 Center, that fans and the NBA saw how we could utilize technology and innovation, making it a core component of our business. Two years ago, it was bitcoin; now, it’s about how we are going to utilize blockchain technology. I think it will transform many parts of our business and provide for the ultimate fan experience”

Ethereum minen

Eigenaar en voorzitter van de Sacramento King’s, Vivek Ranadive, gelooft heilig in technologische innovatie om zijn onderneming verder te helpen. Nu dus middels het minen van ethereum. Het team werkt samen met MiningStore.com, dat mining rigs neer gaat zetten in het Centrum Golden 1, het sportcomplex van de Kings. Die mining rigs zullen ethereum gaan minen in een complex dat voor de volle 100 procent afhankelijk is van zonne-energie.

MiningForGood

Opbrengsten van deze mining machines gaan naar de ontwikkeling en groei van het zogeheten “MiningForGood”-programma. Het MiningForGood programma maakt deel uit van een meerjarig studiebeursprogramma van de Sacramento Kings. Aangezien cryptocurrencies in populariteit blijven groeien, kan het MiningForGood-programma als blauwdruk worden gezien voor grote organisaties en ondernemingen om sociale verandering te bewerkstelligen, aldus de club op haar website.

Bronnen: NBA, Forbes

Foto: Flickr / Michael Tipton

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Ethereummining