Beursgenoteerde bitcoin miners hebben $1,3 miljard aan bitcoin

1934 totale weergaven

Beurgenoteerde bitcoin miners bestonden vier jaar geleden nog. Maar nu bezitten ze samen zo’n $1,3 miljard aan bitcoin.

Bitcoin mining bedrijven

Marathon Digital is de grootste van allemaal, met 13.726 bitcoin in kas, ter waarde van ongeveer een half miljard Amerikaanse dollars. Ze worden gevolgd door Hut 8 mining met 9.366 BTC.

Hut 8 heeft plannen om uit te breiden. Ze hebben een aanvraag ingediend om te fuseren met USBTC, een andere miner. Als de fusie wordt goedgekeurd en de aandeelhouders ermee instemmen, dan zou het ze in de buurt van Marathon Digital brengen.

Op de derde plaats staat Riot Platforms met 7.309 bitcoin, terwijl CleanSpark volgens CoinGecko Research op een verre vierde plaats staat met 2.240 BTC.

Niet alle miners sparen in bitcoin. Northern Data is in Europa beursgenoteerd en ze verdienden 174 BTC in september, en dit hele kalenderjaar 1914 BTC. Maar ze verkochten in september deze 174 bitcoin alweer, en op jaarbasis verkochten ze ook al 1.848 BTC.

Het aantal bitcoin dat de bedrijven sparen zegt niet per se iets over de grootte van het bedrijf. Mara financieert een groot deel van de bedrijfsvoering met schulden en geld dat ze op de kapitaalmarkt ophalen. Daarmee heeft het een hele andere strategie dan Hut8.

Al met al hebben alle grote miners bij elkaar dus $1,3 miljard bitcoin in kas.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws