Beurswaakhond steekt stokje voor deal Binance en Union Bank

816 totale weergaven

Volgens de Zwitserse media heeft de beurswaakhond van Liechtenstein geen goedkeuring verleend aan Binance.

CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao wilde namelijk grootaandeelhouder worden van de Union Bank. De Liechtenstein Financial Market Authority (FMA) ging echter niet akkoord met het ingediende voorstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs Binance

Volgens een rapport van Inside Paradeplatz zou een investering van de CEO van Binance de bank hebben gered van de ondergang. Er dreigde een sluiting nadat de bank te maken kreeg met financiële en juridische problemen.

Diverse Europese banken hebben liquiditeitsproblemen. Een deal met een derde partij kan dan uitkomst bieden.

Tegen de Union Bank liep een rechtszaak, omdat voormalige grootaandeelhouders verdacht zijn van corruptie. De bank had plannen om een doorstart te maken naar een ‘cryptobank’. Op dit moment is de liquidatie van de bank in volle gang.

Volgens ditzelfde rapport werd de deal met ‘CZ’ te gecompliceerd omdat de transacties met cryptovaluta uitgevoerd moesten gaan worden via een partij genaamd CL1 Foundation.

‘Geen interesse’

The Block maakte eind vorig jaar al melding van het nieuws. Binance ontkende toen de interesse in Union Bank AG stellig.

De CFO van Binance, Wei Zhou, reageerde destijds als volgt op het nieuws:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De geruchten dat Binance investeert in de Liechtenstein Union Bank of een aanvraag heeft ingediend bij de Financial Market Authority om aandeelhouder van de bank te worden zijn onjuist”[/penci_blockquote]

Inside Paradeplatz berichtte ook dat de functionarissen van Union al een meeting hadden met “vertegenwoordigers van Binance” en de Financial Market Authority (FMA) van Liechtenstein.

Binance in Maleisië

Vorige maand werd Binance ook al op de vingers getikt door de beurswaakhond van Maleisië. Het classificeerde de beurs als ‘ongereguleerd’.

In een verklaring laat de toezichthouder weten dat Binance in het land actief is zonder licentie. Inwoners van het land kunnen via hun lokale munt ringgit Bitcoin en andere cryptovaluta kopen.

Het is nog onduidelijk of Binance haar handel mag voortzetten of niet. De exchange heeft in het openbaar of tegenover media nog geen reactie gegeven. Ook vanuit Brazilië en Malta kwam er al tegengas tegen de diensten van de beurs.

Geregistreerd in Nederland

Naar verluidt heeft de beurs zich in Nederland geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) om hier haar diensten aan te bieden. Om compliant te zijn aan de AMLD5 wetgeving zijn alle aanbieders (en bewaarders en custodials) van Bitcoin en andere cryptovaluta genoodzaakt zich te registreren.

De beurs heeft ook 21 vacatures open staan voor verschillende banen in Amsterdam, waarvan veel vertalers.

Bekijk hier het interview dat Bitcoin Magazine NL met ‘CZ’ in Zwitserland: ‘Decentrale beurzen zijn de toekomst’