Binance ontkent failliete Europese bank op te kopen, breidt uit in Turkije

425 totale weergaven

Bitcoin beurs Binance ontkent de failliete Union AG Bank uit Liechtenstein op te kopen. Dat meldt de Chief Financial Officer Wei Zhou aan The Block Crypto. Ondertussen is de crypto exchange van 'CZ' en de zijnen wel driftig aan het uitbreiden in Turkije.

Binance en Union Bank

Binance ontkent het gerucht in (Zwitserse) media dat het Union Bank AG wil inlijven. Een bank met een Europese banklicentie kan voor de beurs een aantal voordelen met zich meebrengen. Zoals bijvoorbeeld een crypto-to-fiat gateway voor klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CFO Wei Zhou licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De berichten dat wij investeren in de Union Bank of dat wij een licentie hebben aangevraagd bij de lokale financiële toezichthouder (FMA) zijn onjuist.'[/penci_blockquote]

Volgens de lokale website Paradeplatz uit Zurich heeft er een vergadering plaatsgevonden tussen 'vertegenwoordigers van Binance' en toezichthouder van Liechtenstein. Implicerend dat er een overname aanstaande is tussen Binance en de bank.

Maar daar blijft het niet bij, want men citeert ook een brief (gedateerd op 18 november, red.) van advocaat Wolfram Kuoni gericht aan de aandeelhouders van de Union Bank.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De FMA gaat waarschijnlijk akkoord met Binance als aandeelhouder van deze bank. Nu de solvabiliteit van de Union Bank onder druk staat, eist de FMA dat Binance een bedrag van 15 miljoen Zwitserse frank (13,7 miljoen euro) naar een escrow account voor eind november'. [/penci_blockquote]

Naar verluidt wil de FMA de banklicentie van Union intrekken, zodra deze deal niet doorgaat. Zhou houdt zich in zijn commentaar op de vlakte. Hij zegt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Het onderzoeken van een partnership met de Union Bank en haar nieuwe investeerders. Binance wil zoveel mogelijk koppelen maken met fiat kanalen om de adoptie van crypto te stimuleren'. [/penci_blockquote]

Bitcoin of andere crypto kopen? Ga naar Bitcoin Meester!

Overnames

Eerder deze week maakte Binance de overname van DappReview bekend, een blockexplorer om data in openbare ledgers te analyseren en te bundelen.

Ook heeft men WazirX ingelijfd, de grootste exchange in India, voor een bedrag tussen de 5 en 10 miljoen dollar. Ook heeft men eerder derivatenbeurs JEX uit de Seychellen en TrustWallet uit de VS opgeslokt.

Turkije

Ook in Turkije wil Binance haar positie verstevigen. Men is op zoek naar nieuw personeel, zo blijkt uit vacatures op hun Linkedin bedrijfspagina. Minimaal vijf mensen zoekt Binance op lokaal niveau op het gebied van finance, compliance en marketing. Uiteindelijk wil CZ er een team van 10 tot 20 mensen realiseren.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...