Binance hackers verschuiven bijna $9 miljoen aan gestolen bitcoin (BTC)

841 totale weergaven

Bijna $9 miljoen aan gestolen bitcoin (BTC), afkomstig van Binance, is verplaatst op de blockchain. Het gaat in totaal om 707,1 bitcoin (BTC) verstuurd van één van de wallets van de hackers naar een aantal nieuwe bitcoin adressen.

In mei is cryptobeurs Binance gehackt, waarbij 7.000 bitcoin (BTC) is buit gemaakt. Op de blockchain is deze transactie zichtbaar. Destijds was dit een bedrag van $40 miljoen, door de opmars van BTC is dat bedrag ruim verdubbeld naar $88,2 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote vraag: hoe en wanneer gaan de hackers uit cashen temeer omdat de bitcoin prijs fors is gestegen. De afgelopen maanden is er wat beweging te bespeuren.

Bitcoin (BTC) uit Binance hack

Vorige maand hebben de hackers een deel van hun buit verschoven in een serie transacties. Ca. 10 procent van de gestolen BTC van de originele 26 adressen is op 8 mei verstuurd naar zeven nieuwe bitcoin adressen, zo meldt onderzoeksbureau Chainalysis.

Het gaat om de volgende BTC adressen:

Chainalysis visualization of the $40MM USD stolen from Binance

Binance hackers verschuiven bijna $9 miljoen aan gestolen bitcoin (BTC)

Chainalysis visualisatie van de 7.070 gestolen Bitcoin

Nieuwe beweging

Op maandag 8 juli komt er beweging in de fondsen. Zo maakt het Twitter-account Whale Alert melding van twee opmerkelijke transacties. Het gaat om twee transfers: 706.1 BTC (ca. $8 miljoen) en 1 BTC ($12.600).

Rollback bitcoin

De ceo van Binance, Changpeng Zhao ofwel CZ, opperde na de hack een opmerkelijk idee op Twitter. Hij wilde de transacties van de gestolen BTC terugdraaien.

Die ingreep zou betekenen dat bitcoin niet meer op het adres van de hackers zou staan. De fondsen zouden dan naar wallets van miners terecht komen.

Het idee is op zijn minst opmerkelijk te noemen en ‘CZ’ kwam er snel op terug. Er wordt geen poging gedaan. Maar het was sowieso een onmogelijke opgave.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...