Binance niet meer grootste crypto-derivatenbeurs, CME neemt eerste plek over

1839 totale weergaven

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft Binance ingehaald wat betreft grootste bitcoin futuresbeurs van de wereld.

Binance versus CME

Deze stap zat er al een poos aan te komen. Maar voor het eerst is de gereguleerde traditionele derivatenbeurs nu groter dan het crypto-native platform van topman CZ.

Volgens gegevens van CoinGlass gaat het wat de CME betreft om een open interest (OI) van ongeveer $3,99 miljard en een marktaandeel van 24,32%. Ondertussen is de OI van Binance gedaald tot $3,77 miljard.

De open interest is de waarde in Amerikaanse dollar die is gekoppeld aan het aantal actieve of openstaande contracten. Met een future contract kun je in de toekomst het recht kopen om bitcoin tegen een vooraf afgesproken prijs te kopen. Het is een fijne manier om met bitcoin in je bedrijfsvoering volatiliteitrisico’s af te dekken.

CME staat bekend om de handel in traditionele futures-contracten met specifieke verloopdatum. Bij Binance en andere beurzen zijn futures en perpetual contracten zonder vervaldatum. De CME biedt standaard bitcoin futures aan ter waarde van 5 BTC en microcontracten van 0,1 BTC. Je kunt er ook terecht voor etherfutures en ether-microfutures.

De derivaten van de CME worden gebruikt voor op futures gebaseerde bitcoin ETF’s, die sinds 2021 groot zijn geworden. Onder andere de ProShares ETF is een bekende naam die deze futures gebruikt. Dit draagt dan ook bij aan de open interest en het groeiend gebruik van dit specifieke platform.

Wat je ook kunt stellen: institutioneel geld verkiest doorgaans de CME over Binance, en dus zegt deze “flippening” ook iets over de onderliggende dynamiek in de markt.

Lees meer over:
BinanceCME