Binance neemt derivatenbeurs JEX over, testnetten futures in de lucht

Binance maakt vandaag de overname van de derivaten – en spotbeurs JEX bekend. Het team achter JEX moet de cryptobeurs helpen haar positie te versterken op de derivatenmarkt. Het bedrijf gaat Binance JEX heten.

Binance en margin trading

De cryptobeurs uit Malta wil haar margin trading service gaan professionaliseren. Zo wil het een uitdager zijn voor marktleider BitMEX, die grotendeels de derivaten markt in handen heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Medio juli kondigde Binance officieel haar margin tradingdienst aan, traden met geleend geld van de exchange.

Een handelaar kan met geleend geld een optie nemen op een hogere of lagere koers (long – of shortpositie, red) en daarbij een hefboom tot 20 maal de inleg inzetten.

Vooralsnog is dat mogelijk met een handjevol cryptomunten: Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Tron (TRX) en Ripple (XRP).

Margin trading is primair gericht op ervaren handelaren, want voor nieuwelingen is traden met een hefboom zeer risicovol. Je kunt in korte tijd zeer veel geld verliezen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Yi He, medeoprichter Binance”]JEX heeft een aantal producten ontwikkeldm die overeenkomen met onze ambitie op het gebied van derivaten’[/penci_blockquote]

JEX biedt 21 cryptovaluta aan op de spotmarkt waaronder Bitcoin, ethereum, EOS en Binance Coin. Volgens marktonderzoeker Coingecko is het dagelijkse volume van JEX 379 duizend dollar.

De prijs van de JEX token is ruim 40% omhoog geschoten vanwege het nieuws.

Futures testnetten

Een andere vorm van een derivaat die Binance gaat aanbieden zijn futures. Een future is een contract tussen twee partijen die op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid bitcoin (BTC) verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs.

CEO Changpeng Zhao en de zijnen lanceren vandaag ook nog testnetten: Futures A en Futures B. Handelaren mogen stemmen op hun favoriete platform.

Onder de testers is een prijzenpot van 10.000 Binance Coin (BNB) van toepassing. Op moment van schrijven heeft dat een waarde van bijna 225.000 dollar.

Professionele markt

Binance richt zich – net zoals BitMEX – primair op retailbeleggers. Niet te verwarren met de professionele markt voor geaccrediteerde investeerders.

Op dit markt groeit de futurehandel in bitcoin (BTC) hard door. Zo verwerkt marktleider dagelijks meer dan 7.200 contracten, wat neerkomt op een volume van $370 miljoen.

Lees verder: Bitcoin Futures van CME breken records: dagvolume van $370 miljoen

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...