Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

In deze update kijken we naar de prijs van Bitcoin van de afgelopen 24 uur. Verder hebben we enkele tweets verzameld waarin het contrast tussen BTC en de forks duidelijk wordt weergegeven. Tot slot kun je ook een video zien waarin de prijsstijgingen van de afgelopen 10 jaar van de grootste cryptomunt te zien is.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is vandaag (vrijdag, red.) mooi in waarde gestegen. Vergeleken met gisteren staat de koers zo’n 2,5% hoger. Hiermee is BTC neergekomen bij een prijs van ongeveer $10.400. De dominantie van de grootste cryptomunt staat op 67,87%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Cryptotwitter

Vandaag kijken we in het rubriekje cryptotwitter een keertje niet naar TA’s of voorspellingen. Het is tijd voor enkele visuals over de gebroeders bitcoin.

We beginnen de reeks met leuke berichtjes bij Jameson Lopp. Hij deelt enkele screenshots van data van Coindesk waarin cryptomunten in een radarplot kunnen worden vergeleken. In dit geval zet hij Bitcoin en Bitcoin Cash tegenover elkaar en vergelijkt hij dit met negen maanden geleden. De forks SV en Gold zijn het vermelden niet waard. Deze munten vallen namelijk helemaal in het niets vergeleken met grootmacht BTC.

Messari deelt ook een visual die wat meer aandacht verdient. Zij hebben alle forks van Bitcoin in een grafiek gevangen. In de grafiek is te zien hoe deze munten sinds begin dit kalenderjaar presteren (in BTC-waarde). De conclusie is pijnlijk: BSV staat op -25% en BCH op -35%. De forks BTG en BCD doen het nog slechter. Zij zijn dit jaar respectievelijk 61% en 72% gedaald.

?s=21

Terug naar de grootmeester van alle munten. Mathew Graham deelt een video waarin de prijs van 10 jaar BTC is gedeeld. De prijs gaat hierin van het ultieme minimum van jaren terug naar de $20.000. Het laat heel duidelijk zien dat kleine prijswijzigingen in het niet gaan als je naar het grotere plaatje kijkt.

?s=21

Tot slot nog en statistiekje over het netwerk van bitcoin. Er is namelijk een block gemined met daarin een waarde van $20 miljoen. De kosten hiervoor waren minimaal: $5,205. Dit is slechts 0,025% van de betaling. Ken jij centrale oplossingen waarin dit goedkoper kan? Long Bitcoin, short the bankers!