“Bitcoin aankoop van $250 miljoen door MicroStrategy is verkapte ETF”

956 totale weergaven

Het was één van de meest grensverleggende momenten van 2020 tot nu toe. De koop van $250 miljoen aan Bitcoin (BTC) door het beursgenoteerde Amerikaanse IT-bedrijf MicroStrategy.

“Bitcoin aankoop baanbrekend”

Dat zijn de woorden van analist Paul Cappelli van Galaxy Digital in een nieuw rapport (PDF). Galaxy is een investeringsfonds uit New York, die namens vermogende klanten investeert in liquide assets (BTC, ETH) of aandelen neemt in startups.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CEO en oprichter Mike Novogratz verschijnt regelmatig in financiële media om zijn mening te geven over de markt.

Volgens zijn collega Cappelli is de aankoop door MicroStrategy het beste wat Bitcoin dit jaar tot nu toe is overkomen. Het is een leverancier van cloudsoftware en is genoteerd aan techbeurs Nasdaq. Vorige maand stopten ze ruim 20% van hun cash in BTC.

De voornaamste reden: de (toekomstige) geldontwaarding van de dollar.

“Verkapte Bitcoin ETF”

Galaxy Digital ziet de koop als een belangrijk signaal naar de markt. In het bijzonder wanneer centrale banken besluiten door te blijven gaan met het bijdrukken van fat geld.

Daardoor neemt het risico op méér geldontwaarding toe. Heb je veel cash op de balans, dan eet het geld zichzelf op.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Paul Cappelli, Galaxy Digital”]”Het is een indicatie van wat nog komen gaat. Het slimme geld dat vanwege COVID-19, steunpakketten en wereldwijde onzekerheid kiest voor Bitcoin als verzekering tegen inflatie”.[/penci_blockquote]

Ook de Nederlandse anonieme analist Plan B, werkzaam bij een top 3 bank in Nederland, is verrast door het nieuws. In gesprek met de Britse podcaster Peter McCormack zegt hij dat Bitcoin in ‘fase 5’ is gekomen. De fase dat grote entiteiten Bitcoin op de balans gaan zetten.

De aankoop biedt beleggers een manier om exposure te hebben aan Bitcoin, zonder het zelf te hoeven kopen. Hetzelfde zoals een (nog niet goedgekeurd beleggingsproduct) exchange traded fund (ETF) werkt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Plan B”]”Ik dacht aan banken, pensioenfondsen of verzekeraars, maar niet direct aan beursgenoteerde bedrijven die Bitcoin willen hebben. In het bijzonder bedrijven in Europa hebben een probleem vanwege de negatieve rente Omdat MicroStrategy een beursgenoteerd bedrijf, kunnen beleggers het aandeel in hun pensioenfonds steken. In zekere zin is het daarmee een Bitcoin ETF”. [/penci_blockquote]

Ceo Michael Saylor van MicroStrategy noemt zelf twee redenen voor de koop: een verzekering tegen inflatie en een verwacht hoger rendement dan met aandelen of obligaties.

Het is onduidelijk op welk moment het bedrijf de Bitcoin heeft gekocht, maar ze staan wel in de min. Vrijdag stond het er zo voor.

Bitcoin koers

Op moment van schrijven is de koers van Bitcoin ~10.350 dollar. Dit weekend was het hoogste punt op de Bitstamp grafiek $10.577, maar de prijs wist niet verder te drukken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...