Rapper Akon: ‘Vrijheid van bitcoin beter dan gedwongen fiat gebruiken’

339 totale weergaven

De Amerikaanse zanger en producer Akon is weer opgedoken op de crypto radar. In een radio-interview bij de Breakfast Club sprak Angela Yee en DJ Envy over zijn mening over bitcoin (BTC).

Akon is natuurlijk geen vooraanstaand econoom of futuroloog, maar met zijn uitleg over bitcoin en de mogelijke waarde daarvan is weinig mis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC is volgens hem een betere valuta dan de Amerikaanse dollar. Het feit dat crypto's afhankelijk zijn van het vertrouwen van mensen in plaats van een financieel systeem dat door regeringen wordt opgelegd, maakt ze volgens de muzikant krachtiger dan welke fiat valuta ter wereld dan ook.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Akon"]“Wie zegt dat de werkelijke dollar iets waard is? Ja, de overheid, maar niets steunt de dollar. De VS hebben geen natuurlijke hulpbronnen die de dollar ondersteunen. Wat ze wel hebben is het leger.[/penci_blockquote]

Gedwongen Fiat

Akon legt uit dat fiat-valuta's geen intrinsieke waarde hebben, maar mensen worden gedwongen om ze te gebruiken door hun regeringen. Je bent immers verplicht met je lokale munt te betalen in het land waar je geboren bent. Dat is geen vrije keuze.

In tegenstelling tot door de overheid uitgegeven fiatgeld, wordt bitcoin door de mensen gecontroleerd. Fiat daarentegen is een systeem dat wordt beheerd door een groep centrale bankiers en overheidsinstanties die geen toezicht hebben, beslissingen kunnen nemen achter gesloten deuren en zich niet echt houden aan een set regels.

De songwriter benadrukte dat fiat-valuta's niet stabiel zijn doordat ze rechtstreeks worden beïnvloed door overheidsbeleid. Maar als het gaat om cryptocurrencies, zijn ze stabieler omdat ze vertrouwen op het vertrouwen dat mensen erin stellen.

Akon Crypto City

De in Senegal geboren entertainer kondigde vorig jaar zijn nieuwe project aan tijdens een panel op het Cannes Lions Festival, waar hij zijn drijfveren toelichtte om de blockchaintechnologie te gebruiken voor het verbeteren van leefomstandigheden in Afrika. Akon Crypto City moet een plek worden gebouwd op het vertrouwen in cryptomunten.

Op dit moment is Akon van plan zijn project in Senegal te starten. Dit doet hij niet alleen maar met de medewerking van de president van het land, Macky Sall. De Amerikaanse muzikant is van plan om een cryptostad te bouwen, op een paar minuten afstand van de hoofdstad Dakar. De Akoin moet de officiële token zijn voor betaling in de stad.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrypto