Bitcoin bedrijven mogen nu zaak starten op Hawaii door ‘proeftuin’

780 totale weergaven

Bitcoin (BTC) bedrijven mogen nu een vestiging openen op het eiland Hawaii. Als onderdeel van een ‘proeftuin’ kunnen 12 bedrijven terecht zonder een licentie.

Bitcoin bedrijven op Hawaii

Het gaat om bekende namen zoals Robinhood Crypto, Gemini, ErisX, BitFlyer en startup River Financial, zo meldt Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een 2-jarige pilot van de Hawaii’s Digital Currency Innovation Lab in samenwerking met de Hawaii Division of Financial Institutions (DFI).

De autoriteiten stelden een aantal voorwaarden voor vestiging. Ze moesten ‘voldoende kapitaal en financiële en technologische expertise’ naar het eiland brengen.

Ze moeten actief de industrie rondom digitale assets zoals Bitcoin bevorderen. Het eiland hoopt ook extra banen te creëren met het project.

Minder harde eisen

Vestigen op het eiland (1,5 miljoen inwoners) was al mogelijk. Maar tijdens de hype in 2017 scherpte de overheid het beleid aan. Beurzen en brokers moesten een gelijke hoeveelheid aan fiat valuta (dollar) aanhouden als werkkapitaal als cryptocurrency’s zoals BTC.

Dus stel Coinbase heeft 1 miljard aan Bitcoin (hypothetisch gezien), dan moest men ook 1 miljard dollar cash op de balans aanhouden.

De gedachte was namelijk: stel dat een beurs slachtoffer is van een hack, dan is er nog voldoende cash over om klanten te compenseren.

Maar de extra maatregel viel niet in goede aarde. Geen enkel bedrijf vond Hawaii nog aantrekkelijk. Jurist Juan Suarez van Coinbase deed uit de doeken in een blogpost dat dat simpelweg een ‘onwerkbare situatie’ is.

Door deze proeftuin (sandbox) kunnen bedrijven zich vestigen zonder deze eis. Volgens operationeel directeur Joel Edgerton van bitFlyer USA een prima ontwikkeling:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Nu kunnen inwoners op eiland kennis maken met veilige beurzen om Bitcoin te kopen en erin te handelen’.[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...