Bitcoin bedrijven in Zuid-Korea moeten identiteit klanten gaan bijhouden

1017 totale weergaven

De Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea heeft haar zinnen gezet op een wetswijziging. Het is van toepassing op partijen die zich bezig houden met virtuele activa, waaronder dus Bitcoin. Deze zogenoemde virtual asset service providers (VASP’s) in het land zijn daardoor verplicht om de namen van hun klanten te rapporteren.

Bitcoin in Zuid-Korea

Volgens een persbericht van de financiële waakhond gaat het om een voorgestelde wijziging van de Act on Reporting and Using Specified Financial Transaction Information.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De wet definieert VASP’s als “entiteiten die zich bezighouden met de aan- en verkoop van en uitwisselingen tussen virtuele activa”. Hieronder vallen naast beurzen ook custodials, wallets en brokers.

Door de wijziging van deze wet zullen deze partijen hun klanten verplichten om accounts te gebruiken waarvan ze écht de naam en identiteit van de klant kunnen vaststellen. Ze moeten daardoor ook de deposito’s van klanten gescheiden houden met die van het bedrijf zelf. Daarnaast moeten ze ook een certificaat ontvangen van de Koraanse Information Security Agency.

Per slot van rekening mogen ze de afgelopen vijf jaar geen boetes of andere straffen hebben gehad en moeten ze informatie over gegevens van de klanten beheren. Dit allemaal in het kader van anti-witwas regelgeving.

Financieel toezichthouder

De toezichthouder wil alles in het vizier krijgen. Naar cryptovaluta gaat het ook over andere getokenizeerde assets, zoals aandelen (uit STO’s) en commodities.

Het vloeit allemaal voort uit de aanbeveling die de Financial Action Task Force (FATF) in september opstelde. Er zijn meer dan 200 regelgevende instanties uit allerlei verschillende lidstaten bij aangesloten.

De FSC stelt nu allerlei regels op omtrent anti witwaspraktijken (AML) die in lijn zijn met de aanbevelingen van de FATF. De wetswijziging bevindt zich momenteel in een fase waarbij er commentaar kan worden ingediend. De FSC hoopt de wijziging voor 25 maart 2021 af te dwingen.

In Nederland begint de wetgeving ook zeer concrete vormen aan te nemen. Inmiddels zijn er vier partijen geregistreerd bij de Nederlandse toezichthouder, de Nederlandsche Bank. Naast AMDAX mochten ook Anycoin Direct, Blox en Coinmerce deze week het goede nieuws ontvangen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCKorea