PayPal wil Bitcoin bedrijven kopen, BitGo op verlanglijst

899 totale weergaven

Gisterenavond laat meldde Bloomberg dat PayPal geïnteresseerd is om de Bitcoin bewaarservice BitGo over te nemen. De betalingsverwerker maakte eerder deze week bekend de aankoop en verkoop van Bitcoin en andere cryptocurrency’s te gaan integreren. Nu blijkt dat ze ook interesse hebben in de overname van (andere) cryptobedrijven.

Bitcoin en Paypal

PayPal Holdings onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de acquisitie van BitGo. Ze hebben naar verluidt al enkele gesprekken gevoerd met de custodial. Dit bedrijf helpt investeerders om veilig hun Bitcoin op te slaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Anonieme bronnen verklaren dat de deal binnen enkele weken rond moet zijn. De wens van PayPal is duidelijk, maar de gesprekken kunnen nog wel spaak lopen.

Deze zelfde bronnen bevestigen dat de betaalverwerker zou kunnen kiezen voor de overname van een ander bedrijf, als ze toch niet dichter bij elkaar kunnen komen.

Maar de intentie is meer dan duidelijk: PayPal wil de kant van Bitcoin op. Ironisch genoeg heeft het vorig jaar vaarwel gezegd tegen het private initiatief van Facebook. Ze zitten niet (meer) in het consortium van de Libra, en zetten nu dus vol in op Bitcoin.

Cryptovaluta bewaren

Eergisteren meldde Reuters namelijk ook al dat Amerikaanse klanten van het miljardenbedrijf ‘binnen enkele weken’ gebruik kunnen maken van verschillende diensten om Bitcoin te kopen, verkopen en ook opslaan. Als onderdeel van deze move gaan ze de samenwerking aan met Paxos.

Ter indicatie: PayPal heeft 346 miljoen actieve gebruikers en verwerkte $222 miljard aan transacties in het tweede kwartaal van dit jaar. Het is een gigantische speler in de wereld van online betalingen en zij hebben nu hun ogen gericht op de industrie.

De betaalgigant bevestigde echter ook dat klanten hun geld niet zullen kunnen opnemen in hun eigen wallet. Het lijkt er niet op dat BitGo deze functionaliteit zal gaan toevoegen, want het kreeg dit jaar juist goedkeuring om te fungeren als gereguleerde custodial. Ze richten zich op het bewaren van Bitcoin voor institutionele klanten, en niet zo zeer voor individuen.

BitGo heeft naar verluidt de afgelopen twee jaar ongeveer $58,5 miljoen binnen gehaald, waardoor de bedrijf nu ongeveer is gewaardeerd op $170 miljoen. De custodian krijgt heeft steun gekregen van onder andere Digital Currency Group en Galaxy Digital Ventures.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCPayPal