Bitcoin beurs Binance lanceert betaalkaart voor winkelen met crypto

1169 totale weergaven

Binance maakt vandaag officieel bekend dat het binnenkort haar betaalkaart gaat lanceren. In de aankondiging staat dat “De Binance Card wordt uitgegeven door Visa en door meer dan 46 miljoen verkopers in 200 regio’s en gebieden wordt geaccepteerd.

Het gaat het winkelen met bitcoin gemakkelijker maken dan ooit tevoren.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance Card

De betaalkaart van Binance doet alles wat een gewone betaalkaart doet, maar dan is het gekoppeld aan een balans met cryptocurrencies. Het werkt als een gewone bankpas van een bank. In dit geval is jouw account op Binance.com jouw bankrekening.

Je hoeft de pas alleen maar ‘bij te vullen’ met bitcoin via de app van de Binance Card in de vorm van Bitcoin of BNB. Volgens de blogpost is dat het net zo simpel is als het overzetten van Bitcoin van de ene naar de andere wallet.

De Binance Card is momenteel beschikbaar als bèta, en binnenkort wordt de fysieke kaart beschikbaar. Op de website van Binance kun je meer lezen over het product.

Crypto betaalkaarten

Er zijn meerdere andere initiatieven die cryptocurrencies koppelen aan een fysieke pinpas. Bekende namen zijn Coinbase, Wirex en Crypto.com (voorheen Monaco).

Vergis je echter niet. Jij kunt dan misschien wel met crypto betalen, de ontvanger krijgt niet per definitie deze Bitcoin of BNB op zijn of haar wallet. Wat Binance in feite doet, is jouw cryptomunten omzetten naar fiat geld, wat vervolgens gewoon via Visa overgemaakt wordt.

De cryptobeurs levert dus een dienst om op een goedkope manier met jouw cryptobalans te betalen. Het gaat dus ook om een debet card, wat er op neer komt dat het om prepaid tegoeden gaat die je telkens moet updaten met de app.

Het gebruik van de kaart kost eenmalig 15 dollar en er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse kosten die in rekening worden gebracht.

Volledig bitcoin winkelen

Het is dus een surrogaat oplossing die deze betaalkaarten bieden. Wil je toch graag aankopen doen met directe Bitcoin betalingen? Er zijn wereldwijd verschillende initiatieven om horeca en winkels over te halen om direct bitcoin te accepteren.

De bekendste is Arnhem Bitcoinstad. Een groepje ondernemers heeft Arnhem omgetoverd in een waar Bitcoin walhalla. Bekijk de website om te zien waar jij met Bitcoin (Lightning) betalingen kunt shoppen!

Kom ook eens langs in onze Telegram om mee te praten over alle bitcoin nieuwtjes.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsBTC