Aanvallen op Bitcoin beurs BitMEX stapelen zich op: nieuwe aanklacht

910 totale weergaven

Het zit de derivatenbeurs BitMEX niet mee. Na de aanklacht vanuit Amerika van vorige week, is er ook vanuit Rusland een rechtszaak aangespannen tegen de Bitcoin beurs.

BitMEX in de problemen

De eiser is Dmitry Dolgov, een inwoner uit Moskou. Hij sleept de cryptobeurs de rechtszaal in wegens het vermeend overtreden van de regelgeving en het manipuleren van markten. De juridische claim is niet mails: $50 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dolgov beweert dat HDR Global Trading Limited, het moederbedrijf van BitMEX zich ook bezig hielden met met afpersingen. Hij wijst expliciet met de vinger naar de oprichters van de beurs Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Aanklacht tegen samenwerking van uitvoering van de onderneming via ‘racketeering’, marktmanipulatie van de cryptocurrency markt en uitvoeren van prijsmanipulatie.[/penci_blockquote]

Verder staat in de claim dat BitMEX volgens haar “eigen gegevens” tussen 2019 en 2020 “meer dan $30 miljoen aan winst genereerde”. Volgens de Rus zijn er drie manipulaties aan te wijzen.

Aanvallen op Bitcoin beurs BitMEX stapelen zich op: nieuwe aanklacht

Aanklacht van CFTC

Deze claims zijn dus wat anders dan de aanklacht vanuit de CFTC dat ze een ‘niet-geregistreerd handelsplatform’ runnen die de Amerikaanse voorschriften schond. Deze nieuwe zaak over afpersing en manipulatie is overigens wel aangespannen bij de rechtbank in het noordelijke district van California, San Fransisco.

De aanklacht vanuit de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ging er specifiek om dat inwoners vanuit de Verenigde Staten het platform konden gebruiken (omdat de Know Your Customer procedure niet strak genoeg stond afgesteld).

Het zou mis zijn gegaan bij het bedrijf achter BitMEX. Het heet HDR Global Trading Limited en zij zouden het anti witwasbeleid niet hebben nageleefd waardoor hackers en belastingontduikers de beurs konden gebruiken.

BitMEX is de grootste derivatenbeurs en had een flinke digitale zak met Bitcoin. Sinds het nieuws zijn er tienduizenden, zo niet honderdduizenden BTC van het handelsplatform afgehaald.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXBTC