Deze bitcoin beurs met Morgan Stanley bankiers haalt $3,5 miljoen op

1108 totale weergaven

Bitcoin (BTC) derivatenbeurs Phemex uit Singapore heeft $3,5 miljoen (€3,1 miljoen) opgehaald bij investeerders.

Bitcoin (BTC) beurs haalt $3,5 miljoen op

Cryptofonds NGC Ventures leidde de zogenaamde Serie A financieringsronde., samen met een paar managers van zakenbank Morgan Stanley en een team van kwantitatieve onderzoekers (quants).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Want Phemex is opgericht door acht voormalige werknemers van Morgan Stanley, die daar voornamelijk werkten als developer.

Medeoprichter Jack Tao heeft elf jaar werkervaring bij Morgan Stanley als specialist in algoritme trading en andere strategieën.

Het handelshuis heeft nu voor $5 miljoen aan durfkapitaal heeft opgehaald. De bedrijfswaarde is geschat op $50 miljoen, zo vertelt Tao aan The Block.

De volgende markten waar men wilt uitbreiden zijn Rusland, Zuid-Korea en Japan.

Tao licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘We kiezen voor deze drie landen, omdat er veel actieve handelaren in deze regio’s zijn, zo blijkt uit ons marktonderzoek’.[/penci_blockquote]

Uitbreiding

Op dit moment werken er veertig man bij de exchange, maar ze zoeken nog tien extra man op het gebied van development, marketing en de helpdesk.

Ook gaat de beurs komende week een nieuw product lanceren, “dat een brug moet slaan tussen aandelen en cryptovaluta”.

Phemex claimt 105.000 gebruikers te hebben, terwijl het bedrijf startte met circa 2.000 gebruikers. Deze komen in het merendeel uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland. “Circa tienduizend klanten zijn zéér actief”.

De ambitie is één miljoen gebruikers aan het einde van 2020.

“Ongereguleerd”

Opvallend, de beurs is nog niet gereguleerd. Het bedrijf heeft een aanvraag gedaan voor een handelslicentie bij de financiële toezichthouder in thuisbasis Singapore.

Singapore heeft eerder dit jaar een nieuwe wet aangenomen, waarin elk cryptobedrijf geregistreerd moet zijn.

Phemex zoekt ook de samenwerking met de SEBA bank voor het veilig en verzekerd opslaan van de bitcoin. Daar is nog geen overeenkomst mee gesloten. Tao verwacht dat zijn bedrijf “in de toekomst nog meer investeringen gaat aantrekken voor verdere groei”.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...