Bitcoin beurs Luno gekocht door Digital Currency Group

966 totale weergaven

De Digital Currency Group (DCG) heeft Bitcoin beurs Luno overgenomen voor een onbekend bedrag.

De DCG is in 2015 opgericht door Barry Silbert, ook wel bekend van het Grayscale investeringsfonds. Het is een bedrijf uit New York dat zich met hun durfkapitaal richt op de markt van digitale valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overname Bitcoin beurs

In het persbericht laten ze weten dat het in Londen gevestigde Luno de afgelopen jaren “flink is gegroeid”. De overname zal de beurs helpen om over de hele wereld uit te breiden. DCG heeft een “aanzienlijke financiële toezegging” gedaan om dit te kunnen bewerkstelligen.

De beurs zal wel blijven opereren als een onafhankelijk dochterbedrijf. Met de deal van vandaag heeft DCG nu vijf bedrijven onder haar hoede.

Naast Grayscale Investments, vallen ook het onlangs gelanceerde Foundry, Genesis en nieuwssite CoinDesk onder de paraplu van DCG.

Als investeringsmaatschappij hebben ze (naast deze dochterondernemingen) al meer dan 160 blockchain bedrijven vanuit de hele wereld financieel ondersteund.

Digital Currency Group

De Digital Currency Group is niet onbekend met Luno. Ze investeerden al tijdens de seed round in 2014 in het platform.

Luno is opgericht in 2013 door Marcus Swanepoel en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 400 werknemers. Ze hebben naar verluidt meer dan vijf miljoen klanten in meer dan 40 landen

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Barry Silbert, oprichter en CEO van DCG”]”Luno is een snelgroeiend internationaal bedrijf en er is een enorme kans om verder uit te breiden, zowel op een organische manier als door deze overname”[/penci_blockquote]

Marcus Swanepoel, de medeoprichter en CEO van Luno, geeft aan dat de steun van DCG “het doel om 1 miljard mensen te bereiken aanzienlijk zal versnellen.”

Ze willen deze doelstelling in het jaar 2030 bereikt hebben om zo “een beter financieel systeem” te bieden aan hun klanten.

Hoewel Luno in Nederland niet heel groot is, zijn ze wel toonaangevend in Afrika. Ze zijn met name in Zuid-Afrika, Nigeria, Indonesië en Maleisië goed vertegenwoordigd.

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsBTCLuno